Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
IRIS, ingrijire profesionalizata

IRIS, ingrijire profesionalizata

foto16Ingrijirea la domiciliu specializata poate fi o alternativa eficienta a spitalelor de recuperare si in Romania. Datele oficiale confirma o nevoie in crestere fata de cele doua categorii de servicii de ingrijire la domiciliu, sociale si medicale, atat de importante pentru imbunatatirea calitatii vietii beneficiarului. In plus, ingrijirea la domiciliu a dovedit a fi mult mai economica si calitativa fata de institutionalizare.

Ingrijirea la domiciliu profesionalizata inseamna personal specializat pentru toate categoriile de nevoi, fie ca vorbim de servicii sociale, fie ca vorbim de servicii medicale. Astfel spus, acest tip de ingrijire include si capacitatea de observare a beneficiarului, a starii psihice si emotionale a acestuia, respectiv alcatuirea planului individualizat de ingrijire, identificarea nevoilor si a situatiilor aparute in cadrul ingrijirii.
Ne putem referi la servicii suplimentare daca luam in considerare tratamentele de recuperare la domiciliu, aspect in prezent cvasi-absent din lista de servicii de ingrijire. Sigur ca nu putem numi reabilitarea functionala a pacientului INGRIJIRE, dar cu ajutorul unor tratamente de recuperare acordate in timpul optim se poate diminua semnificativ gradul de dependenta al bolnavilor, deci reducerea numarului de servicii de ingrijire necesare, deci reducerea costurilor acestor ingrijiri pe termen mediu si lung. 

In absenta ingrijirilor la domiciliu, sunt doua alternative, prima este ”abandonul, facem ce putem, asta este”, iar a doua, nedorita dar in raport cu prima, acceptabila, ar fi internarea intrun centru rezidential, si aceasta oricum limitata de numarul mic de locuri in institutiile de stat (mai ieftine) sau de costurile foarte ridicate in centrele rezidentiale private. Spitalizarea nu o iau in consideratie pentru ca nicaieri in lume bolnavii cronici nu pot fi spitalizati pe termen lung.
Plecand de aici, sigur ca primul avantaj este evitarea abandonului cu toate consecintele sale. Al doilea avantaj, extrem de important, este faptul ca beneficiarul ramane in ”casa lui” ceea ce ii asigura confort psihic, al treilea avantaj fiind acela ca persoana in nevoie primeste toate ingrijirile necesare de la profesionisti si, in cele din urma, costuri semnificativ mai mici fata de spitalizare, ma refer aici la cei cu nevoi temporare. La acestea se adauga si implicarea familiei (daca exista) in procesul de ingrijire.
Din alt punct de vedere, daca luam in considerare doar faptul ca terapia durerii prin metode fizical-kinetice duce la diminuarea necesarului zilnic de medicamente este deja un avantaj important, dar si mai important este diminuarea gradului de dependenta, respectiv cresterea increderii si a stimei de sine si mai ales, atingerea scopului oricarui tratament de recuperare, cresterea calitatii vietii pacientului.

Serviciile oferite de catre SES IRIS CARE BUCURESTI  sunt bazate pe nevoile specifice ale persoanei care are nevoie de ajutor. Incepand cu primul contact telefonic sau email si ulterior in cadrul primei intalniri de discutii la sediul firmei sau la domiciliu persoanei aflate in nevoie, vom identifica si evalua impreuna aceste necesitati de ingrijire.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *