Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Bătrânețea, etapă inevitabilă

Bătrânețea, etapă inevitabilă

Persoanele în vârstă care nu se pot baza pe un suport social adecvat sunt mai vulnerabile și mult mai predispuse la dezvoltarea de simptome depressive.ingrijire-varstnici4

Bătrânii devin mai comunicativi atunci când se simt ca parte dintr-o comunitate. Vorbesc unii cu ceilalți, comentează știrile împreună, deapănă amintiri, împărtășesc credințe și idealuri sau fac schimb de impresii. Socializarea și petrecerea timpului liber cu scopul satisfacerii nevoilor afective, de recunoaștere socială, de manifestare a experienței de viață, de a interacționa sau de a stabilii relații sociale, poate face minuni în cazul vârstnicilor.

Bãtrânetea este o etapã inevitabilã în viata noastrã, dar o putem face mai usoarã printr-un program bine ales adaptat nivelului individual de rezistentã, sub directã supraveghere medicalã si psiho-sociala .

Iris Care Bucuresti pune la dispozitie un asistent social care vine cu multe activitatati sociale, consiliere si terapii organizate in functie de starea si nevoia clientului.

Efectele pe termen lung ale socializării bătrânilor:

Întărește starea fizică

Îmbunătățește sănătatea cardiacă

Reduce tensiunea arterială

Îmbunătățește nutriția și dieta

Crește încrederea

Ameliorează stresul și depresia

Îmbunătățește somnul

Menține sănătatea creierului

Reduce problemele de memorie

Scade percepția durerii

Crește nivelul de fericire și dă un sentiment de mulțumire și respect de sine ridicat.

Dacă ne gândim la faptul că vigoarea și buna stare a vârstnicului înseamnă foarte mult pentru el, dacă energia și timpul său pot fi folosite într-o activitate cu scop și dacă ocupă o poziție semnificativă în societate, atunci ar fi bine să îi oferim o cale de a întreține aceste valori. Atitudinea față de pensionare și bătrânețe sunt asociate cu inutilitatea și singurătatea. Sentimentul de izolare socială, de abandonare a profesiei accentuează îmbătrânirea psihologică, dar implicațiile lor pot fi prevenite.

In concluzie, socializarea dezvoltă un sentiment de apartenență, ascute mintea și îi ajută să rămână conectați în lumea reală!

I.R.I.S. CARE BUCURESTI este o structură de economie socială creată în cadrul proiectului “I.R.I.S. INTEGRARE- RESPONSABILITATE- INOVAȚIE – SPECIALIZARE” POSDRU/168/6.1/S/148290, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni!” – Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, D.M.I. 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, vizând promovarea incluziunii şi dezvoltarea economiei sociale în România.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *