Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Eu, tu și generația viitoare

Eu, tu și generația viitoare

Generaţia viitoare o să ducă, cel mai probabil, lipsă de cultură. Mulţi tineri, studenţi, vor pleca în străinătate pentru că vor fi mult mai puţine locuri de muncă potrivite pentru pregătirea lor în ţară. Din păcate, acest lucru se întâmplă şi se promovează din ce în ce mai mult  incultura. Mă întreb, oare cum va fi generaţia viitoare, în care va creşte copilul meu? Va fi una în care va avea dreptul de a- şi alege religia? Sau va exista o religie universală? Va putea să nu fie manipulat? Răspunsul ţine de noi, de cum o să le prezentăm viaţa, fiecare lucru ce ţine de ea. Toate acestea sunt cu semn de întrebare, într-o generaţie dominată de materialism si superficialitate. Eu am crescut într-o lume unde am putut avea o copilărie frumoasă. Unde mă jucam la colţul blocului cu 5-6 prieteni mai buni. În prezent, noua generaţie este diferită,copiii de 4-5 ani au smartphone şi haine de firmă. Noi, la vârsta lor, aveam cu totul alte preocupări şi dorinţe. Trebuie ca generaţia viitoare să nu fie o mână de şomeri ci să fie nişte oameni cultivaţi, cu visele împlinite. Timpul este de partea noastră şi a lor,  dar acum rămâne să vedem ce putem realiza cu el. Cum a spus şi Steve Jobs, “Timpul este limitat, nu ţi-l pierde trăind viaţa altcuiva. Nu te lăsa prins în teoriile altora. Nu lăsa opiniile zgomotoase ale altora să-ţi acopere vocea interioară. Şi cel mai important, ai curajul să-ţi urmezi inima şi intuiţia, într-un fel cele două ştiu ce vrei să devii. Toate celelalte sunt pe plan secundar.”

banescu cristianMulţi tineri din ziua de azi îşi pierd timpul in faţa calculatorului. Acel timp este şi el important pentru evoluţia lor profesională. Desigur, majoritatea timpului este pierdut. Puţini adolescenţi din ziua de azi ştiu să îşi petreacă timpul la calculator/telefon/tabletă/laptop… cu folos, în avantajul lor. Spre exemplu, căutarea unui loc de muncă, diferite articole interesante din orice categorie pentru îmbogăţirea lor personală sunt opţiuni mult mai bune dar din păcate, Facebook şi alte reţele sociale, sunt forme de divertisment foarte răspândite şi populare printre tineri. Mai mult,oamenii au ajuns în stadiul în care îşi verifică news feed-ul şi notificările zilnic. Nopţile pierdute în faţa calculatorului reprezintă principala cauză pentru care tinerii nu dorm noaptea, arată rezultatele unor cercetări şi deci, nu mai au parte de reuşitele dorite în alte domenii.

Copiii vor să crească mai repede şi în acest fel îşi grăbesc maturizarea inutil, prin haine, comportament, fapte. Mă banescu cristian2gândesc, de exemplu, la oamenii nascuţi în 90 când vremurile erau altele, tehnologia de abia începea să evolueze, fiind privită ca o sursă de informatie, şi totodată, mă gândesc că probabil au fost printre ultimele generaţii care au ştiut să se bucure de copilărie. Eu, personal, nu sunt foarte prins de tehnologie sau încerc să nu fiu. Am reuşit cumva să îmi organizez timpul încât să fac tot ce-mi propun. În schimb, am început să citesc, obicei lăsat de-o parte de actuala generaţie şi probabil viitoarele. Sper ca în viitor lumea să se trezească și să observe cât de mult timp este pierdut cu activităţi inutile şi cât de folositor poate fi acesta.

Sursa imaginilor: 8DICT.COM și Facebook.com

Reporter junior: Cristian Bănescu, 14 ani, clasa a VIII, Școala nr. 103 București – Prof. coordonator Ana Panduru

 

Inițiator Program: Asociația Națională de Dezvoltare Comunitară Dioana

Coordonator Program: Galina Mocanu – Profesor Liceul Tehnic Energetic București

Coordonator Redacție: Paula Cîmpeanu – Profesor de Limba și Literatura Română

sigla liceul energetic-tesmedia-asociatia dioana

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *