Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Copiii din ziua de azi

Copiii din ziua de azi

Copiii din ziua de azi au parte de tot ce e mai bun. Sunt copiii cei mai inteligenți, cei mai dezvoltați fizic și cu viitorul cel mai luminos. În comparație cu generația din care fac parte parinții nostrii, acești copii au condiții minunate pentru a deveni tot ceea ce își doresc.

Părinţii copiiilor de azi erau cu mult mai activi în copilărie şi, prin urmare, se bucurau de o condiţie fizică mult mai bună. Un efect al lipsei de mişcare este obezitatea, afecţiune cu care se confruntă un număr din ce în ce mai mare de tineri. Privitul în exces la televizor şi timpul petrecut în faţa calculatorului se numără printre factorii care afectează condiţia fizică a tinerilor .

Copilăria reprezintă pentru oricine un tărâm de poveste. Nimeni nu ştie când începe şi când se termină. Ştim doar căHorodincă Andreea ne trezim într-o bună zi oameni mari şi ne tot amintim apoi ce frumos era şi cât de fericiţi eram. Între copilăria generaţiilor din anii ’80 şi cea de acum există cu siguranţă o diferenţă sesizabilă. Este şi firesc, având în vedere că lumea este într-o continuă evoluţie. Copiii de azi sunt evoluaţi, sunt în ton cu tehnologia, dar nu şi esenţa copilăriei, care este jocul, visul, libertatea, lipsa grijilor, lucruri care predispun mai mult la creativitate şi formarea unei gândiri autonome.

Sunt sigură că şi copiii de azi sunt fericiţi cu ceea ce au, sunt şi ei lipsiţi de griji, au părinţi care le împlinesc dorinţele, în măsura posibilităţilor. Însă lucrurile s-au schimbat foarte mult faţă de anii ’80-’90. Dacă atunci copiii se  bucurau de o ciocolată chinezească, o portocală sau o banană, acum copiii le au la dispoziţie oricând, nu ştiu cât le mai preţuiesc. Însă ceea ce cu toţii observăm este faptul că destul de mulţi copii ai zilelor noastre îşi trăiesc copilăria în spaţii închise, limitate, aproape tot timpul în faţa calculatorului ,telefonului sau tabletei. Chiar şi cei mai mici au adresă de messenger,site-uri de socializare  şi corespondează instant cu amici din toată ţara sau chiar din lumea întreagă. De când computerul a intrat în fiecare casă, ei şi-au găsit alte preocupări. Sunt extrem de interesaţi de jocuri de ultimă generaţie.

Horodincă Andreea2Copilăria din ziua de azi, deşi este trăită într-o lume a progresului tehnic, duce la un lucru mai puţin sănătos, îi face pe copii mai introvertiţi, legaţi artificial de lumi paralele cu cea reală, de calculator şi de tot felul de reţele de socializare. Este mult mai uşor acum să-şi facă prieteni virtuali, în dauna prieteniilor adevărate, ceea ce este păcat, deoarece acele prietenii care se leagă în copilărie, la vremea jocului, pot rămâne pe toată viaţa…

 

Reporter junior: Horodincă Andreea , 13 ani , clasa  a VII a, Şcoala Generala nr. 103 Bucureşti

Inițiator Program: Asociația Națională de Dezvoltare Comunitară Dioana

Coordonator Program: Galina Mocanu – Profesor Liceul Tehnic Energetic București

Coordonator Redacție: Paula Cîmpeanu – Profesor de Limba și Literatura Română

sigla liceul energetic-tesmedia-asociatia dioana

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *