Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Concurs Redacția Junior

Concurs Redacția Junior

Asociația Națională de Dezvoltare Comunitară Dioana în parteneriat cu TES Media Group, Școala de Televiziune pentru Juniori “Tudor Vornicu”  și Colegiul Tehnic Energetic București lansează proiectul “Pagina elevului” pe portalul www.tesmedia.ro

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea abilităților de comunicare, promovare și dezbatere. Elevii având posibilitatea de a se exprima, de a promova valori și  propune noi politici din sfera lor de interes și, nu în ultimul rând, de a participa la dezbateri alături de colegi din alte instituții de învățământ, profesori, părinți, autorități regiunea 3și reprezentanți ai mediului de afaceri și ONG-uri.

În etapa I a proiectului, în perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2015, vor fi selectati 20 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a din Regiunea 8 București–Ilfov si Regiunea 3 Sud-Muntenia.

Elevii vor trimite câte un articol de minim o pagină word, maxim 2 pagini, font arial 12, cu o temă din următoarele domenii: cultură, educație, sănătate, sport, timp liber, interviu, însoțite de 3-4 fotografii care au legătură cu subiectul articolului. Titlul trebuie să fie scurt, unic, original și să incite curiozitatea cititorului cât să-l determine să citească întreg articolul, nu să găsească în conținutul titlului întraga informație.

La finalul articolului se vor trece următoarele date: numele și prenumele elevului, vârsta, clasa, școala și numele profesorului coordonator. Exemplu: Andrei Ionescu, 14 ani, clasa a VIII, Școala nr. 139 București – Prof. coordonator Livia Popa.

Articolele vor fi transmise la adresa de e-mail: dioana@tesmedia.ro , vor fi încărcate pe pagina proiectului: www.tesmedia.ro Pagina elevului.

Articolele vor fi evaluate doar din punct de vedere a conținutului. Din punct de vedere grammatical vor fi verificate de un editor al ziarului, modificările fiind aduse la cunoștintă elevului autor pentru perfecționarea acestuia.

Selecția celor 20 de elevi care vor deveni redactori  va fi anunțată în data de 1 martie 2015, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Colegiul Tehnic Energetic din București, Aleea Podul Giurgiului nr. 5, sector 5, începând cu ora 10.00.

scoala de televiziune juniorUlterior, în cadrul Redacției de juniori TESmedia, în fiecare lună vor fi desemnați cei mai buni 3 redactori juniori în funcție de importanța articolelor publicate, care vor fi premiați. Semestrial vor fi întâlniri pentru dezbateri și propuneri de programe și proiecte. Anual se vor acorda premii de performanță din partea unor sponsori.

Inițiator Program: Dana Ioana Spirea – Președinte Asociația Națională de Dezvoltare Comunitară Dioana

Coordonator Program: Galina Mocanu – Profesor Liceul Tehnic Energetic București

Coordonator Redacție: Paula Cîmpeanu – Profesor de Limba și Literatura Română

liceul energetic scoala de televiziune

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *