Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
5 licee - 5 teatre - TESmedia

5 licee – 5 teatre

5 licee 5 teatreA patra ediție “5 licee – 5 teatre” va derula în perioada octombrie – decembrie 2014. Fundația ECDL ROMANIA în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și UNITER s-au întalnit la startul proiectului cu toți participanții la sala de festivități a Colegiului Național “I.L. Caragiale” din capitală.

“5 licee – 5 teatre” este un proiect educațional ce colegiul tehnic energetic bucuresti 3îsi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activități culturale, prin accesul acestora la spectacole de teatru, provocându-i în același timp la un concurs de piese de teatru.

O  grupă de 150 de elevi din 5 licee din capitală, printre care și membri ai trupelor de teatru din școli, vor viziona gratuit piese din stagiunea fiecăruia dintre cele 5 teatre partenere din București:

Teatrul Mic

Teatrul Național București

Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Nottara

Teatrul Ion Creangă

Liceele participante la această ediție “5 licee – 5 teatre” sunt:

Colegiul Național I.L.Caragialecolegiul tehnic energetic bucuresti 2

Colegiul Național Ion Neculce

Colegiul Economic A.D. Xenopol

Colegiul Tehnic Energetic București

Liceul Tehnologic Electronica Industrială

Trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activitati interactive cu reprezentanti ai teatrelor partenere si vor fi coordonate de catre acestia in punerea in scena a unei piese de teatru scurte pe tema „Drepturile Omului”.

Fiecare ediţie “5 Licee – 5 Teatre” se finalizează cu reprezentaţiile şi premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni în cadrul proiectului pe data de 8 decembrie 2014 la Teatrul Mic.

După câțiva ani în care am încercat să ne jucăm de-a teatrul, punând în scenă câteva scene aparținând unor scriitori canonici (G.Călinescu-Enigma Otiliei, I.L.Caragiale-O noapte furtunoasă, M.Eminescu- Cezara), azi pregătim o piesă nouă, cu o trupă de teatru a cărei componență este radical schimbată, și nu sperăm decât să ne exercităm cu entuziasm și inspirație noua provocare.

– prof. coordonator Paula Cîmpeanu, Colegiul Tehnic Energetic Bucureșticolegiul tehnic energetic bucuresti 1

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *