Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Cum să-ți maximizezi șansa când aplici pentru un job

Cum să-ți maximizezi șansa când aplici pentru un job

Turismul – ŞANSĂ pentru oamenii şi comunitătile rurale din regiunea Sud-EstÎn plină campanie de mediere între diverși angajatori și potențialii lor angajați, încercăm să găsim și răspunsuri în sprijinul celor care, deși aplică zilnic pentru diverse posturi, nu sunt contactați pentru un interviu.

În ultimele săptămâni am parcurs 3258 de e-mail-uri și CV-urile atașate. Angajatorul nefiind eu a trebuit să mă pun in “pielea” celui care mi-a solicitat angajați POTRIVITI pentru activitatea/jobul disponibil. Mi-am amintit două experiențe legate de această activitate:

1. Recrutarea personalului pentru o gradiniță particulară. Angajările se făceau în septembrie când gradinița avea să se lanseze dar angajații din domeniul educației nu-i poți găsi disponibili decât la începutul verii. Astfel că am scos posturile la concurs in iunie si am avut posibilitatea ca din aproximativ 1200 de aplicanți, să gasim 8 cei mai potriviți. Pentru că era necesar să justificăm timpul îndelungat între scoaterea la concurs la posturilor și momentul angajării, au trecut prin 4 etape de interviu. Rezultatul a fost unul pozitiv pentru angajator iar pentru mine o experiență inedită. Deși și aici am avut și experiențe de “așa NU” și am să vă povestesc o singură situație: o doamnă cu competențe și suficiente diplome cât să ocupe postul de director educațional a transmis CV-ul scris de mână. Acesta a fost și motivul pentru care l-am dat deoparte încă de la prima selecție. Ulterior m-a sunat și mi-a mărturisit că a dorit să-și dovedească abilitățile prin scrisul “de o caligrafie covârșitoare”, după cum s-a exprimat chiar dumneaei.

Fiți conectați la timpurile actuale, nu rămâneți blocați în etape… frumoase dar trecute =D

Au trecut câțiva ani de atunci, am ajuns într-o perioadă mult mai dificilă, angajatorii nu sunt mereu foarte corecți DAR nici aplicanții la job-uri nu alocă suficientă atenție situației ăn care se află și scopului de a se angaja.

2. De data aceasta aveam un singur post disponibil, de secretară care necesita și angajarea rapidă. Am primit 400 de CV-uri în ziua în care am publicat anunțul. Cererea este mare pentru un post care nu necesită mare expertiză. Am selectat rapid vreo 50, le-am printat și am început discuțiile cu directorul a carei secretară urma să fie persoana angajată. La prima mea selecție am urmărit studiile, experiența și adresa de domiciliu (pentru că era vorba de o zonă cu particularități). Când directorul a inceput să parcurgă CV-urile… mi-a dat deoparte JUMATATE din ele. La prima vedere. Pe cele a caror adresa de e-mail era de genul.. “sexi_copila_rea@…”, “roxanica_frumusica@…” și pe cele cu fotografii care nu aveau legătură cu o angajare (și am să revin asupra acestui “banal” amănunt).

Cum să-ți maximizezi șansa de a fi selectat dintr-o multitudine de aplicanți

– adresa de e-mail contează. Este cartea ta de vizită. Și cred că exemplul de mai sus v-a convins.

– subiectul e-mail-ului poate fi “CV post secretară”. NU fără subiect, nu numele și prenumele (destinatarul poate fi concentrat în ziua respectivă pe CV-uri și îl omite pe al tău), nu “urgent”, nu “pentru dvs” – și toate aceste exemple le-am luat strict din ce am primit în ultimele săptămâni

– continutul e-mail-ului cu care trimiteti CV-ul.. contează. Poți, în acest punct, să-ți pierzi șansa de a ți se citi un CV foarte bun, potrivit cu ceea ce caută angajatorul. Acesta poate avea multe forme însă eu vă voi da un text scurt și cuprinzător -nimeni nu va avea timp să citească texte lungi, impresionante, luate cu copy/paste, chiar nepersonalizate uneori-: “Bună ziua, atașat vă trimit CV-ul pentru postul de …. ” și întotdeauna trecem postul. Posibil ca angajatorul să aibă mai multe posturi disponibile. Am primit un e-mail fără subiect, fără conținut, doar cu CV atașat. Un CV impresionant al unui om de presă. Am întrebat pentru ce post a aplicat și mi-a răspuns “orice în media, că am văzut adresa de e-mail cu tesmedia.ro”. Când nu ne exprimăm… nu vom primi! Am primit un alt e-mail pe care îl pun în poza alăturată. Nu pentru a ne amuza sau pentru a judeca, ci pentru a învăța din greșeli anterioare. Subiect: “CV fără poză” – este relevant pentru angajator sau îl tes mediadetermină să treacă peste? Conținut: “Servus, Așa cum am discutat”. Aoleeeu, angajez persoana aceasta? Risc să am o secretară care mă trimite la colț cu tupeu când considera ea? Uneori am comunicat cu voi pe aceste teme, din dorința de a aprofunda acest tronson. Unii mi-au dat explicații logice, de genul “era adresat prietenei mele care urma să-l trimită la dvs”. Asigurați-vă personal ca CV-ul va atrage atenția potențialului angajator, că are toate elementele care atrag.

– CV-ul. Acesta este necesar să conțină datele de contact (eventual pe fiecare pagina, pentru a ne asigura că.. dacă angajatorul a fost impresionat de ceva anume abia pe la pagina 3 dar între timp cineva a plecat cu prima pagină din greșeală… il vom considera doar ghinion?);  numele;  vârsta; adresa (fără etaj și apartament dar obligatoriu cu stadă, sector/județ – extrem de relevantă pentru un angajator care dorește angajați din imediata apropiere a firmei. Să nu-și piardă vremea cu cineva din județul vecin care nu a fost atent la locația firmei); ULTIMA școală absolvită și doar în cazul în care cea inferioară ca nivel este relevantă pentru post, o trecem. De exemplu am master în Comunicare și PR și Liceul de Poștă. Dacă angajatorul este o firmă de curierat.. poate fi relevant. Suntem tentați să înșirăm toate facultățile făcute în speranța că dacă nu suntem potriviți unui post, putem fi pentru altul. Greșit! În mintea angajatorului se poate naște întrebarea “O ști omul acesta ce dorește să facă în viața lui? Nu cumva îl angajez iar luna viitoare iși va dori altceva?” Concluzia de final: personalizați CV-ul în funcție de postul vizat.

Sper că v-au fost de folos informațiile din acest articol și aștept întrebările și sugestiile voastre pe adresa redacției sau pe adresa mea personală: dana_spirea@yahoo.com.

Mai puteți să completați formularul pe care îl găsiți AICI, să mi-l trimiteți pe e-mail insoțit de un CV pentru a intra in baza noastră de date in vederea informării, consilierii și plasării în câmpul muncii, in funcție de cererea partenerilor noștri și a ceea ce vă doriți.

AICI găsiți articolul de la lansarea unuia dintre proiectele noastre.

Va doresc succes!

 15468283-cv-curriculum-vitae-concetto-di-tag-cloud-parola-su-sfondo-bianco

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *