Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Să nu uităm să spunem "mulțumesc!" oamenilor minunați

Să nu uităm să spunem “mulțumesc!” oamenilor minunați

radu leonid leucemieLeo povestește pe blogul lui, cu emoție, prima noastră întâlnire. Mă emoționează până la lacrimi și mă face să mă întreb… “Ce vrea Dumnezeu să învățăm din asta?!”. Am mai trăit asta în două rânduri: când Teo Trandafir a trecut prin tragica experiență (din care eu am crezut că nu va scăpa cu viață) și… când Mile Cărpenișan, omul care a transmis știri din cele mai periculoase locuri, a murit din pricina unui banal furuncul.

Viața în astfel de momente pare nedreaptă. Este nedreaptă! Sunt sigură că sunt mesaje în urma cărora este necesar să învățăm ceva.

Leo a fost diagnosticat cu leucemie în urmă cu 6 luni, la doar o lună de când am devenit colegi. Cum spune și el… am simțit că îl cunosc de o viață în clipa în care l-am văzut pentru prima oară. Cred că acesta era un prim mesaj.

Apoi s-a internat, a fost diagnosticat și viața lui a devenit… alta. Cu alte scopuri – total diferite de cele de până la acel moment – , cu alte percepții despre viață, cu alte trăiri…

leo leonard radu leucemieȘi-mi amintesc un moment în care mk-am simțit mică, neînsemnată și cinică cu viața. Leo a cerut externarea pentru un motiv care ar cutremura întreaga planetă: un alt pacient avea mai multă nevoie să primească ingrijiri medicale și… i-a donat patul lui de spital. Câți dintre noi am fi făcut asta??? Și ce ar trebui să învățăm din asta??

Un alt moment de care-mi amintesc… cu oarecare groază, cu responsabilitate și cu… tristețea că sunt mulți care trec prin asta iar noi, cei din jur tratăm cu ignoranță, este acela când… Leo, care nu iubeste mămăliga, din lipsuri financiare provenite dintr-un sistem mizerabil de nepăsare, neavând ce să mănânce… s-a hrănit cu mămăligă…. alegând să gândească… CUM AR FI CA MĂLAIUL SĂ FIE CEL CARE VINDECĂ LEUCEMIA?!

S-a confruntat cu ignoranța celor din jur, cu neputința de a-și duce crucea, cu neștiința demersurilor ce trebuiesc făcute intr-o astfel de situație. L-au plimbat de la o ușă la alta, a fost nevoit să sune pe la Ministere pentru că cei inferior ierarhic acesui for… nu aveau răspunsuri. Așa a început povestea blogului lui, din dorința de a informa pe cei care trăiesc aceeași dramă.

radu leonid leucemiaAstăzi lui Leo i se va recolta măduvă in vederea unui autotransplant. Nu am gasit sprijin la nicio asociație de profil. Nu am început o campanie de strângere de fonduri pentru că… din nefericire… cei cu suflet sunt în imposibilitate de a contribui iar cei cu bani sunt în căutarea oportunităților de a-și mări conturile.

Așa că… am înființat noi o asociație. Leo se implică și asta îi dă speranțe. Din fericire… am gasit sprijinul multor oameni cu suflet. Care au.. fie un spațiu, fie cunoștințe în domeniu…. fie DOAR VOINȚĂ.

Și este minunat SĂ AI PENTRU CE TRĂI! Să ai o cauză, să ai motivație, să nu lași moartea să te surprindă stând cu mâna întinsă la cerșit!

radu leonid leucemia si euCe este trist… este faptul că oamenii sănătoși au tot felul de plângeri, de scuze, de povești imaginare.

Va doresc să fiți veșnic sănatoși!!

Mulțumesc, Leo!!

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *