Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Hărțuirea psihologică la locul de muncă

Hărțuirea psihologică la locul de muncă

50368-sigla-apfrAsociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, prin toate programele si actiunile intreprinse (inclusiv programul Scoala Nationala a Femeilor Manager) urmareste sprijinirea femeii din Romania. Organizatia a lansat numeroase demersuri pentru a lupta impotriva abuzurilor asupra femeii, precum: violenta in familie, hartuirea sexuala, traficul de persoane, prostitutia.mobbing-11
In 2012, APFR Timisoara a deschis primul centru din regiunea de vest de sprijin pentru femeile victime ale fenomenului de mobbing (hartuire psihologica la locul de munca).
Mobbing-ul (cunoscut si sub denumirea de hartuire psihologica la locul de munca) reprezinta un concept lansat si impus in mediile de munca si organizationale relativ recent. Specialistii au observat existenta si actiunea unor fenomene de injustitie, denigrare, de incalcare a drepturilor, de hartuire psihologica si agresiune la care sunt supusi oamenii la locul de munca, acestea intinzându-se de la simpla ranire si izolare in grupul de munca pâna la sinucidere.
femei-locuri-de-munca-hartuire-joburi_39439In cadrul programului Scoala Nationala a Femeilor Manager multe dintre cursante au discutat deschis despre abuzurile la locul de munca la care au fost martore sau au fost afectate direct. Apelam astfel la aceasta retea puternica alcatuita din 1200 de femei manager pentru a constientiza cat mai multe persoane despre acest fenomen, precum si pentru a sprijini concret persoanele care sunt afectate de abuzurile de la locul de munca.
 
Va rugam sa completati formularul (Formular Mobbing) si anexa (Anexa 1_declaratie). In cazul in care cunoasteti persoane in aceasta situatie, va rugam sa le directionati informatia pentru a ne contacta.
Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania, in cadrul Centrului Anti-Mobbing Timisoara ofera gratuit informare, consultanta si servicii de suport pentru depasirea situatiei de abuz la locul de munca.
Centrul Anti-Mobbing Timișoara:
Str. Letea, nr. 46, Timișoara, jud. Timiș, cod poștal 300501
Telefon/Fax: 0256 293 183, Email: apfr@mail.dnttm.ro
Psih. Paula Ternauciuc (paula.ternauciuc@yahoo.com)Persoane de contact:

Psih. Florentina Ciursa (ciursa_tina@yahoo.com)
Coordonator centru, Psih. Vasile Moldovan (sile_moldovan@yahoo.com)

Director executiv APFR, Psih. Adela Dinu (adela_dinu@yahoo.com)
646x404
Campania “O informatie ce poate schimba vieti!” 

In perioada martie – aprilie 2013, A.P.F.R. deruleaza campania “O informatie ce poate schimba vieti!”, ce are drept scop constientizarea fenomenului violentei in familie si informarea cu privire la serviciile sociale si de suport oferite de aceasta in mod gratuit (consiliere telefonica, consiliere psiho-sociala, asistenta sociala, consiliere psihologica, consiliere juridica, terapie de familie si de cuplu, intermediere loc de munca).

vd Violenta domestica este o realitate sociala dura care atinge cote alarmante. Numai in anul 2012 asociatia a lucrat cu 491 de beneficiare care au accesat servicii sociale si de suport gratuite prin intermediul unei echipe de specialisti in domeniu (psihologi, avocati, psihoterapeuti, juristi, asistenti sociali). 

Victimele abuzurilor trebuie sa stie ca pot fi sprijinite si pot accesa gratuit servicii de suport. Informarea si promovarea serviciilor in comunitate are un rol important. 

Alaturati-va acestei campanii si puteti salva o viata!

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *