Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
„Tricolorii” au prins barajul pentru CM 2014

Fotbal: „Tricolorii” au prins barajul pentru CM 2014

Naţionala de fotbal a României a reuşit aseară să prindă barajul pentru Campionatul Mondial ce va fi găzduit de Brazilia anul viitor. „Tricolorii” au primit o consistentă mână de ajutor şi din partea Olandei, care a blocat Turcia, principalul adversar al românilor la locul doi în grupă.

FOTBAL - AMICAL - ROMANIA - CROATIA

În ultima etapă a preliminariilor, România a întâlnit Estonia pe Naţional Arena, în vreme ce Olanda a evoluat în deplasare, contra Turciei. Cu gândul mai mult la meciul de la Istanbul, elevii lui Piţurcă s-au impus greu pe propriul teren, la o diferenţă de două goluri. Marica a fost omul decisiv: a transformat un penalty în prima repriză şi a majorat diferenţa în minutele de final, atunci când soarta calificării era practic decisă (Olanda avea 2-0 în Turcia încă din minutul 46).

După rezultatele înregistrate aseară, România a terminat calificările pe locul doi al grupei, la două puncte în faţa Ungariei (2-0 aseară cu Andorra) şi la trei faţă de Turcia. Olanda s-a calificat de pe primul loc, fiind neînvinsă în preliminarii.

Până la „carnavalul” brazilian, Piţurcă şi elevii săi se pregătesc pentru meciurile de baraj. Numele adversarului îl vor cunoaşte luni, 21 octombrie, când este programată tragerea la sorţi. România nu va fi cap de serie şi ar putea întâlni Portugalia, Croaţia sau Ucraina. Barajul se va juca în dublă manşă, pe 15 şi 19 noiembrie. (Dragoş Silvestru)

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *