Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Estetica coabitării într-un Threesome Politic - TESmedia

Estetica coabitării într-un Threesome Politic

coabitare1

Astăzi lexicul politic a mai scăpat de un cuvânt păcătos şi anume “coabitare”. Acest cuvânt va rămâne în istoria lingvistică recentă a românilor drept cel mai violat cuvânt într-un threesome politic de zile mari.

Vocabula “coabitare”, furată de identitatea semantică, a fost calul de bătaie al tuturor analiştilor, ziariştilor, vrăjitorilor şi consilierilor ce au mistificat şi repetat până la buze vineţii “Io voglio volare/Dulce coabitare”. De ce ne luăm adio de la acest cuvânt?

Nu contează aşa mult faptul că Preşedintele României denunţă  astăzi pactul de coabitare cu Primul ministru, ci faptul mai mult simbolic, dar puternic olfactiv al defecaţiei purulente bine depozitate şi dospite în spatele unei uşi numite “Coabitare”. Nu cunosc un alt mijloc eufemistic de a înfăţişa această minciună, coabitez şi eu cu grobianul mintindu- mă că pot găsi o estetică a urâtului.

Cel mai trist lucru dintre toate nu este batjocură reciprocă dintre protagoniştii unei orgii (bineînţeles lexicale) scabroase, ci adevărul despre elita politică lipsită de educaţie politică, lipsită de cultura consensului. În principiu, coabitămdeoarece nu putem ajunge la consens. Consensul este o valoare politică actuală de mare preţ ce în Occident a surclasat, dacă nu inlocuit,  tradiţia de acţiune şi gândire politică. Noi coabităm. Vodevilul politic care ni s-a oferit a fost o miciună, doar coabitarea rămâne palpabilă simţurilor noastre.

Coabitarea, această ciumă a bătăilor va fi victima noastră pe post de martor al eşecului. Fiecare votant ar fi bine să ia aminte şi la rândul lui să coabiteze cu clasa politică.

Nu poţi să te înjuri de mamă  şi apoi să cauţi consens politic. Mai bine o pui de o coabitare…

 

Pentru mai multe detalii si articole va invit intr-o calatorie virtuala http://zeteticgroup.wordpress.com/

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *