Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
E prea mult aur în verigheta USL - TESmedia

E prea mult aur în verigheta USL

verigheta

Motto de logodnă: România nu este o ţară săracă, ea este condusă de sărăcii…

 

În tumultul chestiunii cotidiene, am pierdut din vedere şi alte discuţii referitoare la aur. Polarizarea puternică a discuţiilor în jurul dilemei exploatării a suspendat in mod imperativ orice polemică vizavi de rezonanţa în subconştient a aurului şi de semnificaţiile profunde ale aurului.

Spiritualitatea aurului este un subiect vulgar pentru mase care înţeleg că cererea publică trece mai întâi “prin stomac”. Mă gândesc că pentru aceştia calitatea vieţii este dată tot de stomac deci, lectura, scrisul sunt activităţi nestomacale, prin urmare mă bucur că aceştia se uita la televizor. Aurul are o simbolistică aparte şi diversă (simbol pentru înţelepciune, lumina, puritate, integritate etc.) translatând în timp o aură mistică. Purtatul zilnic al bijuteriilor sau ornamentelor de aur ar duce, în concepţia iniţiaţilor ezoterici, la creşterea charismei, a curajului şi capacităţii de a-i conduce şi coordona pe ceilalţi.

Înţelepţii credeau că “este pe atât de greu să-l utilizezi corect, pe cât de dificil este să-l dobândeşti” şi încercau repetat să recomande oamenilor o preţioasă lecţie spirituală: trebuie să fiţi călăreţii şi stăpânii aurului, nu sclavii care îl duc în spate, copleşiţi de puterea sa. Mai există vreo şansă ca decidenţii noştri politici să se lepede de cinismul din inimă şi cu “mâinile curate” să privească şi alte chestiuni sociale, prospective care nu ţin doar de stomac.

Politica este arta posibilului, dar ea reprezintă şi concretizarea unei viziuni ce implică transformarea viitorului sub imperiul credinţei, principiilor şi acţiunii de intelligence (informaţie relevanta/cunoaştere în scopul acţiunii). Toţi politicienii au gândit strict electoral toată problema exploatării reacţionând asemeni păpuşilor pe arcuri care la o singură atingere îşi intră în rol. Crin Antonescu care are încă o problemă nerezolvată, şi anume joncţiunea cu masele (Charisma), ar trebui să înveţe ce relevanţă are purtatul aurului, iar Victor Ponta ar trebui înainte de a-şi conserva supravieţuirea imagologică să reflecteze la teza utilizării şi dobândirii aurului. Conflictul celor doi are o cauză umană, şi anume orgoliul. Putem avansa teorii privind o asimetrie de informaţie guvernamentală, disensiuni pe baza proiectelor de stânga şi dreapta dar, de multe ori motivul este unul uman. În cazul de faţă aveam de-a face cu vechea meteahnă a omului “mândria”.

 

 

Concluzia este una firească: “Înţelepciunea e un drum pe care politicianul român nu o să calce niciodată”.

 

Sursa :http://zeteticgroup.wordpress.com/

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *