Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Turism în România 2030

Turism în România 2030

Dezvoltare pe măsura potențialului

cover

 Liga Studenților Români din Străinătate și Clubul Young Skal anunță, în calitate de organizatori, lansarea înscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030.

Evenimentul va avea loc în data de 10 iulie 2013, la București. Acesta vizează un domeniu de maximă importanță pentru economia românească, intens mediatizat în ultimii ani: turismul și direcțiile de dezvoltare ale acestuia pe termen mediu și lung. Scopul Colocviului este definirea principalelor priorități de dezvoltare și promovare a turismului în România 2030, pornind de la obstacolele cu care România se confruntă în acest moment și direcțiile de dezvoltare identificate de 50 de experți tineri și consacrați din domeniul turismului.

Colocviul va aduce la masa discuțiilor antreprenori, cercetători, reprezentanți ai mediului privat din industria turistică, reprezentanți ai ONG-urilor active în turism, precum și reprezentanți ai instituțiilor și autorităților publice cu atribuții în reglementarea și dezvoltarea turismului.

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 oferă tinerilor pasionați de turism oportunitatea de a se implica în dezvoltarea turismului românesc. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, care vor reuni cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență și pregătire relevantă în domeniul turismului, precum și experți consacrați din industria turistică românească.

Discuțiile se vor desfășura pe grupuri de expertiză, având următoarele tematici:

Analiza resurselor umane, naturale și culturale ale României

Mediul de business, tehnologie și infrastructură – factori exponențiali pentru dezvoltarea turismului

Mediul legislativ și proceduri în turism

Elemente de branding și avantaje competitive ale României

Fiecare grup de expertiză va identifica principalele obstacole cu care se confruntă turismul românesc, precum și soluții viabile spre dezvoltarea acestui domeniu, raportate la orizontul de timp 2030. Rezultatul final va fi un raport care va cuprinde principalele direcții și principii de dezvoltare și promovare a turismului românesc, pe care experții tineri și consacrați din țară și din străinătate le vor putea asuma în egală măsură.

Înscrieri. Tinerii interesați să participe la colocviu se pot înscrie până la data de 7 iulie 2013, prin completarea formularului de înscriere disponibil AICI… și prin transmiterea unui CV la adresa turism@caesar-romania.eu. Aplicațiile vor fi analizate de un juriu restrâns format din experți în domeniul turismului. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniul turismului sunt rugați să îi recomande prin formularul de recomandare disponibil AICII…

 

Colocviul C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030 este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a turismului românesc, din perspectiva unor experți consacrați. Valoarea adăugată este cu atât mai mare cu cât, la momentul de față,  în pofida existenței unui potențial turistic variat și valoros, turismul este grav afectat de lipsa unei viziuni unitare și coerente pe termen lung, care să integreze nevoile individuale de dezvoltare și promovare ale diferiților actori din industria turistică.

Contact:

Adina VINȚAN                                                        Andrei MIHĂILESCU

Coordonator                                                               Coordonator adjunct

„C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030                    „C.A.E.S.A.R. Turism în România 2030

adina.vintan@caesar-romania.eu                                 andrei.mihailescu@youngskal.ro

0722 697 550                                                              0772 252 299

 downloadLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

logo

 Young Skal reprezintă o diviziune a organizației Skal International, creată special pentru studenți și tineri profesioniști din domeniul turismului.

Misiunea Young Skal este sa recruteze toate persoanele ce activează în sfera vânzării și promovării serviciilor turistice spre mișcarea Skal.

Obiectivul principal îl reprezinta integrarea și familiarizarea acestora cu valorile de bază ale organizației Skal International: Prietenie, Pace, Solidaritate și Promovarea intereselor comune din domeniul turismului, atât la nivel local cât și internațional.

Young Skal este destinată tuturor tinerilor profesioniști care studiază sau activează în domeniul turismului de cel puțin doi ani. Ideea de bază a constituirii Young Skal o reprezintă atragerea tinerilor profesioniști în cadrul organizației și promovarea lor la statutul de membri Skal activi, odată cu atingerea nivelului de expertiză necesar. 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *