Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Cu bicicleta la munte

Cu bicicleta la munte

cu_bicicleta_la_munteÎntr-o lume agitată, plină de “trebuie”, de “n-am timp”, “n-am bani”… în timp ce “oamenii normali” :) … odihneau… noi am plecat la munte. Nimic nefiresc! Firesc pentru unii este și… CU BICICLETA la munte.

plecare_cu_bicicleta_la_munteÎntr-un grup organizat impecabil, sâmbătă s-a plecat la munte. București-Târgoviște-Moroieni-Sinaia. Greu la deal, ușor la vale… dar mult mai simplu decât am crezut inițial. Duminică ne-am întors, înftruntând vremea urâtă.

lucian_mindruta_cu_bicicleta_la_munteEvenimentul a fost organizat de PRO Sport, Lucian Mîndruță fiind cel care a dat startul, care s-a asigurat permanent că ne este ok.

Ne-a însoțit Poliția Română pe aproape întreg traseul, o salvare cu doi medici extraordinari de la NICOMED ne-au acordat sprijin medical ori de câte ori a fost nevoie. Orange Romania și Ford ne-au fost permanent alături.  Isostar ne-a energizat din oră în ora însă… de departe preferatul meu a fost Cătălin de la GIGANT  care a asigurat service-ul bicicletelor – și nu a avut chiar puține intervenții :)

Iar Nea’ Nicu, șoferul autocarului Eurolines România, ne-a sprijinit cu urcatul și coborâtul bicicletelor.. la fiecare abandon și reluare a traseului.

De cazat.. ne-am cazat la Hotel New Montana 4****.

eftimie_simion_bilciuresti_cu_bicicleta_la_munteLa întoarcere, nu doar pentru că începuse ploaia, Primarul comunei Bilciurești, domnul Simion Eftimie – sau Nea’ Fane, cum îl cunosc sătenii – ne-a făcut o surpriză plăcută: ne-a pus la dispozitie Căminul Cultural pentru popasul de hidratare. Și ca să iși arate ospitalitatea.. ne-a cinstit și cu vin, în acorduri muzicale.

Și sigur ca fiecare aspect, din cele relatate mai sus, a contat enorm, dar cel mai mult a contat atitudinea de echipă. Ceva greu de întâlnit în ultima vreme. Oricât de grele ar fi părut unele situații, cineva se găsea să-ți sară în ajutor. Și nu oricum ci zâmbind.

cu_bicicleta_la_munte_2013O experiență pe care vrei să o repeți. 2 zile parcă e prea puțin. Se leagă relații, înveți permanent, abia ulterior începi a te dezmetici. Și mai vrei! Știi că data viitoare îți vei pune bicicleta la punct mai bine decât ai facut-o data trecută (acum ai deja o relație la GIGANT :) ), că-ți vei pune o șa mai confortabilă, ai văzut un rezervor de apă și ți-l vei procura și tu…

Și chiar dacă pe mulți îi sperie ideea, este cu adevărat un lucru ce trebuie încercat, o experiență ce trebuie trăită.

Este pentru amatori, pentru cei care iubesc bicicleta și mișcarea în aer liber. Sigur că participă și profesioniști dar, așa cum spuneam, se merge în echipă. O mașină merge înaintea convoiului și una în spate. Nu te poți rătăci, nu sunt șanse să te trezești pierdut și singur. Ai o problemă tehnică, are cine să-ți dea sprijin. Ai o problemă medicală.. se rezolvă imediat. Vrei să abandonezi, indiferent care ar fi motivul tău, poți să o faci.

Deci…

Data viitoare, conform unor surse neoficiale încă, se va merge în Bulgaria. La Veliko Târnovo. Undeva… pe la finalul lunii septembrie. Ceea ce înseamnă că avem suficient timp să ne pregătim: să pedalăm in fiecare zi pentru a căpăta condiție fizică, să facem revizia bicicletei sau să procurăm una nouă, să ne documentăm în privința celor necesare.

Și pentru că hidratarea și alimentarea este asigurată pe întreg traseul, eu zic că în grija noastră trebuie să rămână echipamentul. Pantaloni cu burete sau silicon, tricou cu buzunărașe la spate, cască, mănuși,  rezervor de apă, încălțări sport și pelerină de ploaie… eu cred că asigură strictul necesar.

cu_bicicleta_la_munte_2013

cu_bicicleta_la_munte_2013

cu_bicicleta_la_munte_2013

cu_bicicleta_la_munte_2013

Sponsori:

sponsori_cu_bicicleta_la_munte

Galerie foto 1

Galerie foto 2 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *