Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Muntenegrenii au stat la coadă pentru a dona sânge

Muntenegrenii au stat la coadă pentru a dona sânge

accident-autocar-muntenegru

Update: In urma acceptului domnului ministru secretar de stat Dr. Raed Arafat, Colegiul Psihologilor din Romania a demarat mai multe actiuni pentru constituirea echipei de psihologi specializati in consiliere psihologica si psihoterapie, care urmeaza sa acorde serviciile de asistenta psihologica.

Update: Lectia de omenie din Muntenegru

Ieri în Muntenegru, în zona canionului Moraca, 19 oameni și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau a căzut în prăpastie.

Încă înainte de sosirea ambulanțelor turiștii aflați în apropiere și localnicii au sărit în ajutorul răniților.

Operațiunile de salvare au fost extrem de grele. Panta abruptă împădurită, stănci desprinse în timpul accidentului care au cazut peste autocar, ceața și întunericul care a căzut înainte de incheierea operațiunilor de recuperare a victimelor, nimic nu a stat în calea salvatorilor.

Operațiunea s-a coordonat dintr-un elicopter, echipa fiind compusă din pompieri, militari, alpiniști utilitari. S-a coborât în corzi până la autocar iar pentru a transporta cât mai urgent răniții, tărgile s-au urcat cu brațele de către lanțul de oameni.

Cadre medicale aflate în timpul liber s-au prezentat la serviciu fără ca cineva să le fi cerut acest lucru.accident muntenegru

Sute de cetățeni muntenegreni au donat sânge.

Ambasadorul României în Muntenegru, Mihail Florovici, și-a petrecut noaptea lângă răniți încurajândui. La spital a mai ajuns și Președintele Muntenegrului, Premierul, Ministrul Sănătății – un adevărat profesionist și chiar Ministrul de Externe și cel de Interne.

THANK YOU MONTENEGRO!

Și România a reacționat pe măsura implicarii muntenegrenilor. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a plecat urgent către Potgorița, Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, amânând chiar participarea la CAE și CAG de la Luxemburg.

MAI a dispus toate măsurile necesare transportării victimelor.

accident muntenegru

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *