Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Zilele orașului Predeal

Zilele orașului Predeal

Predealeul, considerat perla turismului românesc, vă invită la “ziua omonastică”.

17, 18, 19, la zilele Predealului vă veți bucura de distracție, voie bună, decoruri de film și televiziune, demonstrație de cascadorie, make-up de efecte speciale, emisiune TV LIVE și muuuultă muzică.969887_452879168137849_50576204_n

Astăzi, 17 mai,  incepând cu ora 22, CETATEA PREDEAL găzduieşte demonstraţii de cascadorie.

Printre armuri, stindarde și blazoane, echipa reputatului cascador Ioan Albu va fi prezentă pentru o serie de demonstraţii în aer liber.

adora2

 

Adora este prezntă și ea la Zilele orașului Predeal în 18 mai.
Pasionată de muzică încă din copilărie, Adora a studiat vioara și a luat lecții de canto cu faimoasa profesoară Crina Mardare înainte de a se lansa, oficial, în muzică. Și, odată cu primăvara, Adora a lansat un nou single, “Crazy Love”, care se bucură deja de mare succes atât in cluburi, cât și la radiouri.

 

La eveniment vor mai fi prezenți și Laurențiu Duță, Rucsy, KEO, Alexandra Ungureanu, Skizzo Skillz… care vă vor face să vă simțiți… bini di tăt!!!

laurentiu duta

 

 

 

rucsy

keo

 

 

 

alexa ungureanu

 

 

 

skizzo

lampioane

 

Sute de lampioane vor lumina cerul Predealului.

Sâmbãtã, 18 Mai, Ora 23:30 transformă noaptea in zi!
Lansează-ți dorințele spre cer!!!

 

 

Prima mențiune documentară a denumirii de Predeal apare în predeal - gara 1900scrisoarea voievodului Constantin Brâncoveanu, din 26 februarie 1705 către jupân Andreas-marele jude al cetații Brasovului-în legătură cu un transport de marfă și conține următorul pasaj:

Să pohtești dumneata pe comandantul den Brașov ca să dea câțiva neamți ajutor, să vie postavul până la hotarul Tătar, adecă pân la Predeal ca să n’aibă postavul vreo zătniceală.

Pasul Predeal a fost folosit pentru prima dată la trecerea de oști în Ardeal în anul 1611, când, disperați de prigoana lui Gabriel Bathory – principele Ardealului – sașii brașoveni îl cheamă în ajutor pe domnitorul muntean Radu Serban.

Sursa: turismguide.ro (întreaga istorie)

Istoria modernă a Văii Prahova începe odată cu construirea Șoselei Naționale, în urma vizitei la Predeal, în anul 1845, a domnitorului Bibescu.

Astăzi Predealul este una din cele mai de interes zone turistice din România.

Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilorpredeal3 Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45’30” latitudine nordica si 25’26” latitudine estica.

Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest.

Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus.

CIP_58421-300x199Punctele de atracţie ale staţiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clãbucet, Partia_Clabucet_Sosire_Noapteaprecum şi marea diversitate de localuri specializate în arta culinarã româneascã şi internaţionalã. Cu excepţia anotimpului de iarnã la Predeal munţii din jurul oraşului oferã posibilitatea realizãrii drumeţiilor de neuitat şi admirarea peisajelor, care au fost, sunt şi vor fi atracţiile turiştilor din toatã lumea sosiţi în aceastã frumoasa staţiune.

Concursurile culinare din Predeal, prezintã o atracţie nemaipomenitã deoarece, la toate acestea, maeştri culinari specializaţi în ţarã, dar şi în strãinãtate, încântã privirile, gusturile şi simţirile, cu preparate care îmbie orice gurmand.

Printre obiectivele turistice din zonã menţionãm:

– Canionul Şapte scãricanionul-7-scari

– Cascada Tamina

– Peştera de gheaţã

– Cheile Râşnoavei

– Mãnãstirea Sfântul Nicolae

– Mãnãstirea romano-catolicã Timişul de Jos

– Biserica ortodoxã Sfinţii Împãraţi Constantin şi Elena

– Capela romano-catolicã Timişul de Jos

– Monumentul Eroilor de pe Valea Râşnoavei

– Monumentul poetului Mihail Sãulescu

– Monumentul Eroilor din faţa gãrii Predeal

Sursa: predeal.org

afis

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *