Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Oameni cu care merită să-ți începi ziua

Oameni cu care merită să-ți începi ziua

Lucrez… 14-20 de ore pe zi. Uneori, dincolo de optimismul meu permanent, mă supăr pe oamenii lipsiți de integritate. Permanent depindem de oameni, de echipe, de pofta lor de muncă și implicare.

Obosită la extremă, aseară am trimis câteva mesaje de nemulțumire unor persoane… știți voi, care apar doar în ziua de salariu. M-am trezit cu un gust amar. Deși depind de ei în proiectele mele și mă irită gândul că, la rândul meu, nu voi fi în integritate față de parteneri, trebuie să-mi creez ziua în mod pozitiv. Pentru a mă bucura de această zi, chiar și în ciuda disfuncționalităților.

Și… mi-am ales un om minunat despre care să scriu.

Oamenii din jurul nostru contribuie vieților noastre, trebuie noi să ne pricepem a descifra mesaje. Unii ne contribuie chiar și cu ura dau indiferența lor. Ne arată că în viață, oricât de mult am iubi pe cineva, dacă e musai să renunțăm la cineva… trebuie să o facem. Pentru a ne continua propriile vieți.

 connie larkinDar cei mai mulți din jur ne contribuie în mod pozitiv. Despre astfel de oameni ne amintim întreaga viață. Și Connie Larkin este una dintre persoanele care mie mi-au contribuit major.

Nu am placut-o la prima vedere și… chiar am urât-o în câteva rânduri După care… am iubit-o!

Cred că ultimul moment de ură a fost când mi-a spus: connie larkin 2

M-am săturat de plângerile tale. Nu vrei tu, mai bine, să-ți pui bucile pe șină și să-i dai bătaie?!

A fost ultimul pentru că atât de tare m-au ambiționat cuvintele ei urâcioase încăt am ascultat-o.

Astăzi am citit un articol al ei. Ce este “masturbare mentală”?

Deci, este posibil, ca nu în mult timp de acum, sa vă întoarceți către un prieten sau coleg, care se plânge de…. ani buni despre aceeași problemă, și să îi spuneți: încetează cu “masturbarea mentală”, fă ceva!

Connie Larkin a adus Landmark Forum în România. Așa am avut eu oportunitatea să o cunosc. Astăzi este instructor de Photo Reading, un curs care te antrenează să poți citi 25 000 de cuvinte pe minut, fără a diminua capacitatea de înțelegere. Spun că antrenează și nu că te învață pentru că se bazează  pe două functii ale creierului nostru: baza de date a mintii nonconștiente și procesorul preconștien, pe care le avem deja.

Este un antrenor spiritual foarte bun. Nu face parte din acea categorie de oameni care te aprobă bucurându-se de insuccesul tău. Ea îți spune zâmbind ce crede ea despre ceea ce-i spui. La prima vedere pare sec și zâmbetul îi pare rânjet – dar doar pentru că noi așteptăm doar premii pentru “de mâine voi face..”.  Este omul de care ai nevoie, pe care vrei să-l ai aproape în momentele în care ai senzația că ești victima colegilor, prietenilor, a vieții. Că muncești din greu dar nimic nu iese.

connie larkin 3

Am să vă povestesc o situație. Eram volunar în Fundația ei și aveam sarcina de a contacta 48 de persoane ale căror nume erau înșirate pe o coală A4, pe o parte și pe alta. Sunam pentru a face o invitație la un seminar ținut în România de un renumit om de dezvoltare personală, seminar care dura 4 ore, se încheia cu o masă și muzică bună DAR (dar!!) costa 200 euro.

Și am dat primul telefon. De la capătul firului m-a apostrofat teribil o doamnă deranjată. La al doilea telefon.. la fel, și tot așa până la al cincilea.

Îmi începeam conversația cu: Bună dimineața, sunt.. de la.., bla, bla și continuam a promova mai mult distracția de la final, fiindu-mi o frică teribilă de momentul în care voi spune prețul.

Connie m-a ascultat cu răbdare și m-a chemat întrebându-mă: “Ioana, care e povestea din capul tău? Ce te oprește să ai 5 confirmări în acest moment?!”. I-am spus că nici una. Evident că nu m-a crezut pe cuvânt și a insistat zâmbind. M-am cercetat puțin (sincer, ca exercițiul în oglindă) și i-am mărturisit: “Este luni dimineață, nimeni nu este fericit să-și reia munca la birou, nimeni nu are chef de nimic și sun și eu cu un curs de 4 ore care costă 200 de euro. Cine naiba să-mi spună da?!”

Mi-a anulat “masturbarea mentală” în 3 minute. “Te-ai gîndit că gunoiul din capul tău va vitregi 48 de oameni de întâlnirea cu … (persoana importantă care susținea seminarul, al cărui nume nu mi-l amintesc). Că în timp ce tu vei ajunge la eveniment și asta va contribui întregii tale vieți, pe oamenii aceștia i-ai determinat să nu-și miște fundurile și să rămână veșnic în birourile lor plictisitoare. Că în felul acesta nu le-ai contribuit în nici un fel??!!”

M-am întors în scaunul meu și s-a întâmplat minunea. Minunea pe care astăzi în discursurile mele de dezvoltare personală cu adolescenții o numesc “Universul care-mi face verde la semofor. La fiecare intersecție din viața mea.”

M-am întors în scaun și credința că voi contribui acestor oameni a facut să am confirmare la următoarele 43 de telefoane. Știam, simțeam, că acei oameni, o parte din ei, își pot schimba viața în urma acelui eveniment.

Imaginați-vă o coala albă cu 48 de nume cu numere de telefon. În dreptul primelor 5 era scris NU, de la poziția 6 la 48… scria DA.

Aceasta este Connie Larkin!

Mai citește și “La granița dintre modestie și îngâmfare”

00 connie larkin 4

Comentarii prin Facebook

Comentarii

One Response to Oameni cu care merită să-ți începi ziua

  1. Pingback: "Poveștile" care ne sabotează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *