Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Despre dinozauri, cu elevii școlii din Petros

Despre dinozauri, cu elevii școlii din Petros

targ de dinozauriElevii claselor V-VII de la Școala Gimnazială Petros din comuna Baru, județul Hunedoara, participă la un concurs organizat de Discovery Chanel și Asociația Secular-Umanistă din România.

”Proiectul constă în construcția de dinozauri din diferite material. Aceștia pot fi sub formă de desene sau animații grafice, iar premiul constă în 30 de imprimante pentru fiecare elev și un laptop pentru coordinator. Proiectul a început în 8 aprilie și durează până în data de 12 mai, iar jurizarea va fi în perioada 13.26 mai. Echipa ”DICO din Petros”, de la Școala Gimnazială Petros, din comuna Baru, a înscris un proiect cu numele ”Înaintea noastră pe Pământ”. În echipă sunt 30 de elevi din clasele a V-a B, a VI-a A, și a VII-a A și B. DICO înseamnă Dinozaur, Ierbivori, Carnivori, Omnivori”, explică Greta Negru, profesorul coordonator al proiectului.

Greta Negru consideră că proiectul este binevenit pentru elevi, având în vedere că Țara Hațegului este renumită pentru descoperirea fosilelor de dinozauri.

”Vrem să ne informăm cu ajutorul tehnologiei moderne și a cărților de specialitate, să invățăm și să vă prezentăm dinozaurii care au fost “Înaintea noastră pe Pământ”, mai ales că Țara Hategului este renumită prin descoperirea dinozaurilor pitici. În mare parte am realizat ceea ce ne-am propus, până în prezent  și  am expus pe coridorul școlii din creațiile elevilor.  Formând grupe pentru atelierul de lucru, am construit dinozauri din  lut, plastilină, lemn,  material textile  și aluat de pâine.Mascota este construită din material reciclabil ( sârmă și hârtie). Am realizat prezentări Power Point, desene în Paint  transformându-le în filmulețe si postându-le pe YouTube pentru promovarea activităților desfășurate cu elevii din proiect. Tot pentru promovare am realizat o pagină Facebook și un blog. Prin activitățile desfășurate elevii au deprins abilități practice, și-au însușit cunoștințele din geografie și biologie și s-au perfecționat în folosirea programelor de calculator”, mai spune Greta Negru.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

One Response to Despre dinozauri, cu elevii școlii din Petros

  1. Pingback: Scurtissime (302) | Diverse | Robintel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *