Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Ce simte Corina Ciumașu

Ce simte Corina Ciumașu

corina ciumasu 1

Pentru o apariție fără cusur pe sticlă este nevoie de un machiaj de televiziune impecabil. În spatele fețelor cu trăsături perfecte se ascunde munca ireproșabilă a unui make-up artist desăvârșit. După ce a urmat cursurile Școlii de Televiziune ,,Tudor Vornicuˮ, Corina Ciumașu a reușit să se facă remarcată prin machiajele sale pline de fantezie, dinamism și originalitate. Vă invităm să aflați mai multe despre ce presupune un machiaj de televiziune și nu numai.

R: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru make up? Ce simți atunci când realizezi un machiaj?

Corina: Pasiunea pentru make-up am avut-o de mică (15-16 ani)! Pot spune că mi-am dezvoltat-o când am început să fac cursuri de hairstylist. Mi-am dat seama că machiajul se completează cu coafura și invers. Practic acesta a fost momentul când am decis să fac și make-up! Am spus: ,,hai să creez un look perfect”! Și uite așa m-am apucat și de make-up urmând cursurile Școlii de Televiziune și film Tudor Vornicu. Acum, în acest moment când realizez un machiaj sunt foarte mândră de mine, simt că pot ajuta și pot face multă lume să zâmbească și să-mi mulțumească! Iar acel look perfect pe care am dorit să-l creez cândva, poate exista și poate fi realizat de mine! Pentru mine machiajul este o artă. Pictorii creează tablouri, eu înfrumusețez, scot în evidență trăsăturile femeilor !

R: Cum ai defini machiajul de televiziune? Care este rolul acestuia?

corina ciumasu 2Corina: Machiajul de televiziune îl pot descrie printr-un simplu cuvânt, ,, TENCUIALĂ” . Poate o să zâmbiți , dar cam așa stau lucrurile. Este adevărat că pentru televiziunile care transmit HD există produse special concepute și machiajul nu este atât de încărcat, dar acum vorbesc de televiziunile care nu transmit HD și spun că machiajul trebuie să fie unul perfect în care trebuie să folosești de la bază și până la ultimul strat de pudră, fără să te abați de la vreun produs din schița obligatorie! Există o regulă și ea nu trebuie încălcată! Rolul unui machiaj de televiziune? Evident trebuie să transmită naturalețe, blândețe, ten curat, sănătos, odihnit, de a-i face telespectatorului plăcere să urmarească prezentatorul sau invitatul (depinde de caz), să nu-i lucească fața, să nu i se vadă imperfecțiunile, cearcănele, de a fi cât mai perfect.

R: Există o diferență între machiajul de televiziune și machiajul pentru revistele glossy? Dar între machiajul de televiziune și machiajul de film?corina ciumasu 3

Corina: Evident că exista diferențe între machiajele pe care mi le-ai menționat.Machiajul de televiziune este diferit de celelalte în primul rând pentru că se lucrează cu lumina de studio, care în cele mai multe cazuri este rece. Machiajul trebuie să-l adaptezi în funcție de lumină, dar și de cum este așezată ea, din ce parte vine. Un alt aspect…în emisiunile de divertisment te poți folosi de machiaj fantezie și asta pentru că lucrezi de multe ori pe diverse personaje, în acest caz intervine creația! Machiajul de televiziune are o bază. Pentru divertisment folosești baza și dezvolți în funcție de personaj! Pentru pictorial, machiajul este ceva mai puternic. În acest caz, nu ești limitat ca în machiajul pt televiziune. Poți folosi mult mai multe culori, linii, repet în funcție de temă, de personaj.
Între machiajul de televiziune și cel de film diferențe? Da! În machiajul de film te poți folosi de efectele speciale, care în televiziune nu există. Cum ar fi să machiezi un moderator cu o rană pe față?Tot ce apare pe sticlă are o bază, de aici dezvoltăm.

R: Ce presupune și cât durează realizarea unui machiaj de televiziune?

Corina: Dacă mă întrebai la începutul cursurilor de make-up îți răspundeam că durează o veșnicie, dar acum îți răspund că durează o jumătate de oră.Ce presupune? Obligatoriu se foloseste anticearcăn, fond de ten în funcție de tipul pielii, dar care să aibă acoperire mare, pudră mată, fard de pleoape (pentru femei), rimel , fard sau creion pentru sprâncene, blush și ruj!

R: Există anumite reguli stricte în industria machiajului de televiziune? Care sunt acestea ?

Corina: Niciodată nu se folosește tuș de ochi! Dar, cum ți-am spus, orice regulă se poate și încălca. Nu se folosește fond de ten satinat, obligatoriu pudră mată! Toate liniile care apar în machiaj trebuie făcute cu fard! Pentru știri nu se folosesc culori sidefate!

R: Care este scopul unui machiaj?

corina ciumasu 4Corina: Scopul unui machiaj este să corecteze și să evidențieze!

R: Pe ce principii se ghidează un machiaj pentru un jurnal de știri ? Dar unul pentru o emisiune de divertisment ?

Corina: Machiajul de știri este unul strict! Nu te poți abate de la regulă! Fiecare televiziune are stilul ei, impune cum și pe ce linie se merge. La divertisment lucrurile sunt ceva mai lejere, în funcție de ce vrei să transmiți, de personaj poți face machiaje mai ample, în acest caz nu ești limitat!

R: Ce caracteristici are machiajul de film? Cum l-ai defini?

Corina: Dacă ne referim la machiajul de film, automat facem aluzie la personaje și se pot spune foarte, foarte multe. Trebuie să știm însă că machiajul de film se face în funcție de fiecare personaj! Prin machiaj transmiți diverse stări, transmiți emoții! Aici intervine și machiajul pentru efecte speciale și cel de fantezie ! Machiajul de film reprezintă o adunare între beauty, fantezie și efecte speciale.

R: Dacă la orice machiaj se ține cont de forma feței, care este procedeul în cazul machiajului de film?

Corina: Pentru un machiaj normal, spre exemplu machiajul pentru un jurnal de știri, se ține cont de fizionomia feței însă la machiajul de film în primul rând ții cont de personaj și apoi de fizionomia feței. Dacă fizionomia feței nu-ți permite să creezi personajul atunci trebuie să-l creezi: se iau în considerare efectele speciale și se construiește treptat fizionomia de la care vrem să pornim machiajul.

R: Care este machiajul inedit pe care l-ai realizat și de care ești foarte mândră ?corina ciumasu 5

Corina: Am rămas surprinsă când mi-am văzut un machiaj care reprezenta răni, arsură, sânge (efecte speciale) și mi s-a făcut rău. Asta înseamnă că a transmis ceea ce mi-am dorit! Înseamnă că a fost bine efectuat!

R: Ce produse nu ar trebui să lipsească din portfardul fiecărei femei ?

Corina: Corector, fond de ten, pudră, blush, rimel, creion pentru sprâncene și neînlocuibilul ruj.

R: Ce trucuri de make up le dai cititoarele Fun Over School ?

Corina: Dacă vrei ca rujul să reziste mai mult timp, pune puțin fond de ten pe buze și apoi abia aplică rujul. După ce te-ai dat cu ruj pune peste buze un servețel umed iar peste el cu o pensulă puțină pudră. Îndepărtează șervețelul. Vezi cât rezistă!
Folosește întotdeauna un fond de ten compatibil cu tipul de piele pe care îl ai. Dacă nu știi să combini culorile, mergi pe un machiaj natural. Poți folosi maroul. Se potrivește cu orice nuanță a irisului.Mare atenție:dacă baza e una prost aleasă, machiajul va fi un dezastru după o jumătate de oră.

Interviu realizat de funoverschool.jurna.ro

Urmăriți și scurtmetrajul “Mona”  realizat de Școala de Televiziune ,,Tudor Vornicuˮ, în care machiajul a fost realizat în totalitate de Corina Ciumașu – Redactor șef TESmedia și make up artistul nostru la cursurile de specialitate.

corina1_banner

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *