Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Doamna de fier a Marii Britanii a murit

Doamna de fier a Marii Britanii a murit

Margaret_ThatcherFostul prim-ministru al Marii Britanii, Margaret Tatcher a murit luni în urma unui atac cerebral. Tatcher (87 ani) a condus parlamentul englez între 1979-1990 și s-a remarcat prin caracterul său de fier ce i-a adus respectul și aprecierea internațională. De altfel, ea a fost cea care a salvat Anglia din criză, impunând un intransigent  model economic liberal.

Cu o privire de un pătrunzător albastru-cenușiu ;i o voce categorică, fostul șef de guvern a rămas chiar și după încheierea mandatului său un adevărat simbol de forță și caracter. Un caracter căruia doar ea însăși îi putea stabili măsura și limitele: Sunt pentru consens. Consensul asupra lucrurilor pe care vreau să le fac, spunea Tatcher despre sine.

Acest refuz de a face compromisuri, în numele principiilor conservatorismului social, liberalismului economic și grandorii marii Britanii nu a fost slăbit în 11 ani de guvernare iar pentru aceasta, britanicii vor găsi întotdeauna în tacherism un reper, un exemplu incontestatbil de mână de fier, aparținând unei Doamne de Fier.

Margaret Tatcher va primi același statut ca Prințesa Diana și Regina Elizabeta a Marii Britanii și, după cum i-a fost dorința, ea nu va beneficia de feneralii oficiale de stat. O ceremonie simplă, cu onoruri militare va marca trecerea “celui mai mare premier britanic pe timp de pace” (potrivit declarației actualului premier, David Cameron, potrivit BBC) în neființă.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *