Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
„Sistemul probator în Dreptul penal românesc”

„Sistemul probator în Dreptul penal românesc”

Sistemul probator în Dreptul penal românesc,

dezbătut la Universitatea „Andrei Şaguna”

Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa a organizat luni, 18 martie 2013, începând cu ora 17.00, în cadrul Clinicii Juridice, dezbaterea „Sistemul probator în Dreptul penal românesc”.

clinica juridica (3)

 

Invitatul de onoare al manifestării a fost Ciprian Coadă, judecător la Tribunalul Constanţa, care a dezbătut împreună cu studenţii şi cadrele didactice de la Universitatea „Andrei Şaguna”, modul și gradul de reflectare a progresului științific în sistemul probator din dreptul penal românesc. Domnul judecător a prezentat dispozițiile generale specifice sistemului probator și principalele procedee probatorii reglementate în Codul de procedură penală românesc.

 

“Sistemul probator este cheia de boltă a procesului penal, instituție juridică fundamentală ce asigură aflarea adevărului ca și cerință esențială în înfăptuirea actului de justiție”, a subliniat domnul judecător Ciprian Coadă. Bogata argumentație teoretică a acestui concept a fost dublată de relevante exemplificări din experiența proprie a reputatului judecător.

Manifestarea a reprezentat încă o întâlnire memorabilă a studenților șaguniști cu profesioniști consacrați, de clinica juridica (1)recunoscută valoare, în cadrul căreia s-a îmbinat teoria cu practica judiciară.

 

Evenimentul, coordonat de lect. univ. drd. Mihaela Mocanu, face parte din ciclul de Dezbateri Academice Şaguniste inițiate în acest an, având ca scop promovarea în spațiul public de opinii avizate şi bune practici naționale și internaționale, pentru identificarea de soluții realiste la problemele actuale ale României.

 

 

andreisaguna-1354036825

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *