Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Se schimbă modul de obținere a permisului auto - TESmedia

Se schimbă modul de obținere a permisului auto

tesmedia_noi_reguli_examen_autoMinistrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, se gândește să modifice legislația pentru obținerea permisului de conducere atât pentru auto cât și pentru categoria moto. Schimbările vizează valabilitatea perioadei în care se poate promova examenul la proba teoretică. Aceasta va fi de un an și chiar dacă cei examinați nu promovează proba de traseu, aceștia nu vor mai fi obligate să susțină încă odată proba teoretică. Deasemenea pentru categoria moto pentru examinarea unui candidat la traseu va fi nevoie de trei persoane, respectiv polițistul examinator care se va afla într-o mașină împreună cu un instructor iar un alt instructor se va afla pe motocicleta cu candidatul.
Pentru a putea repeta proba practică (traseul) este nevoie să treacă cel puțin 15 zile de la examinare și cursantul să facă tesmedia_reguli_noi_examen-permis-motocicletadovadă că a mai efectuat 6 ore de practică.
Modificări vor fi și pentru posesorii de mopede (categoria AM) care vor trebui să facă dovada absolvirii unui curs de legislație rutieră. Pentru cei care au absolvit acest curs înainte de 19 ianuarie 2013, aceștia se vor prezenta direct la proba practică care se va da în poligon. Proba practică pentru moped se dă doar în poligon.
Procedura de examinare pentru viitorii motociclişti pentru categoriile de permis A, A1 şi A2, proba practică se dă în poligon, dar şi în traseu, pe şosea publică.
“La susţinerea probei practice în traseu pentru categoriile A1, A2 şi A, candidatul va conduce însoţit, pe acelaşi vehicul, de un instructor din cadrul unităţii autorizate. Examinatorul supraveghează candidatul dintr-un autovehiculaparţinând unităţii autorizate şi condus de un angajat din cadrul acesteia, iar comunicarea dintre examinator şi candidat se realizează prin intermediul mijloacelor tehnice de radiocomunicaţii”, arată noul articol din procedura de examinare.
Dacă se solicita examinarea pe un vehicul cu transmisie automată, nedotat cu ambreiaj, lucru acesta va fi menţionat pe carnetul de conducere al viitorului şofer.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *