Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Schengen nu a fost niciodată prioritate - Ştiri Tesmedia

Schengen nu a fost niciodată prioritate pentru ROMÂNIA

crin-antonescu_schengen_prioriatePreședintele Senatului și probabil candidatul Uniunii Social Liberale pentru președenție afirmă că aderarea României la spațiul Schengen nu a fost niciodată o prioritate pentru România. Acesta susține că deși nu a fost „niciodată prima prioritate” totuși reprezintă un obiectiv de îndeplinit.
“România a îndeplinit tot ceea ce trebuia să îndeplinească, de mai multă vreme în conformitate cu acquis-ul pentru Schengen, în conformitate cu dispoziţiile tratatului, nu cu condiţii puse de noi trebuie să se discute la Consiliul JAI despre aderarea României şi trebuie să se ia o decizie”, a spus liderul PNL.
Crin Antonescu se declară solidar cu miniștrii de Externe, cel de Interne și cu Guvernul. Ministrul de Interne român a declarat că ministrul de Interne al Germaniei a ratat ocazia să tacă când a declarat că Germania se opune aderării României.
„Cât este aderarea la spaţiul Schengen de prioritară despre asta, am mai spus că nu a fost niciodată schengen_romania_nu_este-prioritarprima prioritate a României, dar rămâne un obiectiv pentru că ne dorim acest lucru, pentru că am cheltuit foarte mulţi bani pentru că am făcut eforturi tehnice, organizatorice, diplomatice şi sigur că este un scop care trebuie atins”, a precizat Crin Antonescu.
În opinia lui Antonescu, Guvernul nu a avut „reacţii dure, ci reacţii ferme” bazate pe argumente.
„Pentru noi este foarte important atâta timp cât avem un Guvern, autorităţi să ne apere interesele cu seriozitate, fermitate, argumente. Dacă mereu atunci când autorităţile noastre, fie că este vorba de ministrul de externe, fie că este vorba de ministrul de interne vor adopta nişte poziţii ferme, verticale noi vom sări în capul lor considerând că în felul acesta ne supărăm partenerii eu cred că nu este o atitudine normală, asta trebuie să cerem de la miniştrii noştri să ne apere cu fermitate interesele”, a conchis Antonescu.

 

 

Sursa foto: dcnews.ro

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *