Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Filmul polițist românesc, revine - TESmedia

Filmul polițist românesc, revine

gala_filmului_politistÎn data de 23 martie va debuta Gala Filmului Polițist românesc. Intrarea publicului va fi liberă în limita a 600 de locuri, capacitatea sălii Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul se defasoara pe parcursul a zece săptămâni în zilele de sâmbătă încăpând cu ora 17,00. Deschiderea galei va fi în ziua de vineri 25 martie ora 11,00 la eveniment participând reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, jurnaliști, actori, regizori, parteneri și susținători.
Cea mai mare parte a producțiilor cinematografice ce vor fi prezentate în cadrul galei sunt produse în perioada 1970-1980 și care au rolul de a prezenta comparativ munca lucrătorilor de poliție din acea perioadă cu ceea ce se întâmplă în prezent.
Printre filmele ce vor fi proiectate enumerăm:
“Cu mâinile curate” (1972), de Sergiu Nicolaescu – pe 22 martie
“Reconstituirea” (1969), de Lucian Pintilie – pe 23 martie
“BD-în acţiune” (1970), de Mircea Drăgan – pe 30 martie
“Ultimul cartuş” (1973), de Sergiu Nicolaescu – pe 6 apriliegala_filmului_politist1
“Oul de cuc” (2010) – de Ioan Cărmăzan – pe 13 aprilie
“BD – în alertă” (1970), de Mircea Drăgan – pe 20 aprilie
“Poliţist, adjectiv” (2009), de Corneliu Porumboiu – pe 27 aprilie
“Un comisar acuza” (1974) – de Sergiu Nicolaescu – pe 11 mai
“BD – la munte şi la mare” (1971) – de Mircea Drăgan – pe 18 mai
“Revanşa” (1978), de Sergiu Nicolaescu – pe 25 mai
“Acţiunea Zuzuc” (1983), de Gheorghe Naghi – pe 1 iunie
În prima parte a galei se vor proiecta și premia cele mai reușite materiale TV din domeniu, reportaje, seriale, documentare sau emisiuni.
Printr-un protocolul pe care-l va semna Ministerul Afacerilor Interne cu Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografica “Ion Luca Caragiale” Bucureşti se intenţionează orientarea viitorilor regizori spre genul filmului poliţist, încurajând acest lucru prin premierea celor mai bune scurtmetraje de acest fel.
Principalele criterii de apreciere vor fi complexitatea subiectului, originalitatea şi obiectivitatea modului de tratare, impactul vizual şi social.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *