Există viață și dincolo de job

După fiecare săptămână istovitoare… plecăm să ne relaxăm. Am depășit acel moment când consideram că țara aceasta este a nimanui, că nimeni nu investește, că nimănui nu-i pasă.

drum

Plecăm la întâmplare în căutare de locuri noi, nedescoperite, virgine – cum spun cei în domeniu.

Așa că vineri am ales un drum lăturalnic. Ne-am abătut de la traseul Câmpulung – Rucăr – Bran, pe drumul județean 734. Am traversat satul Lerești, apoi satul Pogorâta și… am ajuns în inima muntelui într-un peisaj de basm.

În dreapta șoselei munții Iezer, în stânga lacul de acumulare Râușor.

Și, ca o răsplată, ca să uităm a ne plânge, drumul este proaspăt asfaltat (cu fonduri europene, cum ne arată căteva pancarte de pe marginea drumului).

20130308_144038

 

 

 

 

Pentru cei în căutarea liniștii după o săptămână de muncă… acesta este un loc “special amenajat” de divinitate.

Căteva cabane (de măncat de poate mânca la Cabana Voina), multă liniște, peisaje de vis… Tot ce-și poate dori un muritor care își trăiește viața robotic, care nu trăiește pentru el decât în weekend.iezer

 

 

Pentru cei a căror viață este legată strâns de inima mutelui, viața de abia de la cele câteva cabane în sus începe.

Papusa pare mai aproape decat Vf Rosu si indicatorul ne confirma: 2h. Asa ca nu mai pregetam, lasam ochii sa se delecteze in 4 zari si dam bice picioarelor. Incepem sa urcam pe Papusa cand soarele se pregateste de culcare. Spectacolul e de prima clasa, si il asteptam oarecum, stiam de cand ne-am asternut la drum, spre varf ca vom prinde un apus superb. Nu vreau sa mai caut epitete. A fost momentul acela perfect, trait in 2 si totusi la nivel individual, a fost clipa pandita si primita ca rasplata a celor perseverenti, a celor ce se indreapta catre munte cu sufletul curat.

… ne mărturisește și Radu Diaconescu pe blogul său.

20130309_102124

Până săptămâna viitoare… vă lăsăm să vă alegeți traseul. În zona indicată de noi sau oriunde ați dori voi. Cu o singură condiție: să ne povestiți și nouă.

O săptămână minunată! Nerobotizată!

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *