Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Elev sechestrat în dulap la Craiova - Ştiri Tesmedia

Elev sechestrat în dulap la Craiova

elev_incuiat_in _dulap_craiova1 La liceul CFR din Craiova educația se face în condiții nu tocmai conforme cu vremurile în care trăim. Astfel în căminul liceului elevii sunt încuiați în dulap de către pedagogi. Un astfel de incident a fost înregistrat de serviciul 112, apelul venind tocmai de la elevul sechestrat .

“Un elev de 18 ani a apelat Serviciul naţional de urgenţă 112, să reclame că este închis într-un dulap aparţinând unităţii şcolare la care învaţă. Am constatat că cele sesizate se confirmă. Procedând la verificări, s-a constatat că tânărul a intrat de bunăvoie în dulap pentru a se ascunde de pedagogul responsabil cu căminul. Doamna pedagog a pus lacatul pe vestiar, după care şi-a continuat activitatea”, a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Neștiind de fapt cine a închis dulapul cu lacătul, și având ceva probleme cu respirația datorită spațiului limitat și nu tocmai bine ventilat, elevul a făcut apel la colegul de cameră să anunțe personalul căminului pentru a fi eliberat.
“În jurul orei 9 şi ceva, eu m-am ascuns în vestiar pentru a trece doamna pedagog cu controlul şi să nuelev_incuiat_in _dulap_craiova mă observe. Eram obosit şi nu voiam să mă duc la şcoală. Dumneaei mi-a zis o dată, apoi a doua oară şi atunci m-am ascuns în vestiar. A venit un coleg, m-a închis acolo, am stat cam patru – cinci minute, după care i-am zis ăluia să se ducă să vorbească cu pedagoaga, că nu mai am aer. A plecat şi el din cameră şi singura soluţie a fost să dau telefon la 112″, a declarat elevulDaniel Dinescu.
Pedagogul însă a mărturisit că a pus lacătul pe dulap, după ce s-ar fi consultat cu celălalt elev aflat în cameră și astfel să-i aplice o „corecție” elevului problemă care nu se supunea in mod frecvent regulilor.
“Se ascunde mereu, prin WC, prin alte camere, este singurul elev-problemă al acestui cămin şi al liceului. Eu am intrat ieri (n.r. – Marţi) de câteva ori la el şi el nu era acolo, ba se ascundea, ba ce făcea ca eu când intrăm, el nu era. Când am mai intrat şi el nu era l-am întrebat pe celălalt băiat unde e şi mi-a făcut semn spre vestiar. Am văzut lacătul şi am vrut să facem o glumă sa nu mai facă altădată aşa”,
a declarat Viorica Vărzaru, pedagog la Grupul Şcolar CFR din Craiova.
Conducerea liceului declară că elevul este în afara oricărui pericol și că acesta a făcut și o solicitare prin care cere să nu mai locuiască în cămin.
Am luat declaraţii şi doamnei pedagog şi elevilor, le-am înaintat comisiilor de disciplină, care vor lua măsurile ce se impun. Elevul a fost inclus şi într-un program de consiliere şi psihologică”
a declarat Lavinia Craioveanu, directorul liceului.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *