Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Elev de 18 ani premiat de NASA - TESmedia

Elev de 18 ani premiat de NASA

robot 2Un elev de 18 ani, din Botoşani, i-a impresionat pe specialiştii de la NASA. Constantin Voiniciuc a obţinut locul întâi la concursul Tech School şi a fost răsplătit cu 7.000 de euro. Juriul a fost format pe langa  specialiştii de la NASA si de cercetători de la CERN şi premiaţi ai concursurilor de robotică.

Invenţia lui Constantin poate imita toate gesturile unei mâini, datorită unor senzori. Prototipul poate fi folosit în operaţiile de extremă precizie, în domeniul telemedicinei, dar şi în dezamorsarea bombelor.

“Încă de când eram mic stăteam pe lângă tatăl meu , el mai repara prin casă diverse electrocasnice şi îmi plăcea să stau în prezenţa lui. Au urmat nişte concursuri am obţinut rezultate surprinzător de bune şi acestea m-au motivat , după care am ajuns la realizări mai mari”, a declarat tânărul inventator.

Cei 7.000 de euro, pe care i-a câstigat la concurs, ii vor folosi pentru a dezvolta o versiune îmbunătăţită a prototipului.

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *