Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Cum să ne îngrijim pensulele pentru machiaj?

Cum să ne îngrijim pensulele pentru machiaj?

Am tot scris articole despre  cum să ne întreţinem  tenul, care sunt produsele  potrivite pentru un machiaj, machiajul în funcţie de forma ochilor,  dar nu am vorbit despre pensulele pe care trebuie să le avem în dotare şi cum trebuie să le întreţinem .

Cândva o tânără domnişoară  mi-a sugerat să  vorbesc într-un articol despre cum trebuie să ne curăţăm pensulele.

Iată că a venit şi acest moment, cu scuzele de rigoare pentru întârzierea articolului.

Pentru început am să vă menţionez pensulele pe care trebuie să le folosim într-un machiaj.

pensula pt pudraPensula pentru  pudră: poate fi rotundă sau aplatizată, efilată ( nu are fire inegale), este foarte mare.

Pensula pentru  blush: este retezată sau rotundă, mare aplatizată la bază.blush

Pensula pentru  pudră minerală: este rotundă la bază, blender, are rolul de a amesteca culorile între ele.

Pensula pentru  fond de ten: este aplatizată sau rotundă, din păr artificial. Poate fi şi din păr natural ( bursuc, ponei sau veveriţă).

Pensula pentru anticearcăn: este din păr artificial şi rămâne în permanenţă grasă.

Pensula pentru ruj: este din păr artificial, alungită, rotunjită.

Pensula blander: este rotundă la bază, amestecă culorile, face trecerea între ele.

Pensula retezată: este dreaptă şi se foloseşte pentru linii.fond de ten 2

Aplicatorul cu bureţei

kabukiPensula cabuky: este mare, retezata cu maner scurt . Seamănă cu pensula de pudră doar că mânerul este mai scurt.

Acum ştim care sunt pensulele necesare  pentru  a realiza un machiaj, însă nu am vorbit despre cum să le curăţăm şi de ce.

Este foarte important ca după fiecare make-up folosit pensulele să fie curăţate  şi asta pentru că  există riscul contaminării cu tot felul de infecţii şi alergii. Resturile de machiaj rămase în pensulă, pot duce la degradarea acestora mult mai repede  şi bineînţeles  în cazul unui alt make-up rezultatul poate fi unul dezastruos şi asta din cauza faptului că acestea nu mai sunt atât de flexibile , moi şi astfel machiajul este mai dificil de efectuat.

Produsele folosite pentru curăţare sunt special concepute pentru a distruge bacteriile existente  în firele de păr ale pensulelor  dar şi pentru a păstra supleţea lor.  Pot fi găsite la magazinele cu produse pentru make-up , sub formă de spray sau şampon. În situaţia în care nu  sunteţi în posesia unui astfel de produs , vă puteţi folosi de un săpun într-o stare solidă. Umeziţi pensula după  care o aplicaţi prin miscări circulare pe săpun, clătiţi şi repetaţi  până când pensula este perfect  curăţată. După spălare, pensulele se lasă la uscat la temperatura camerei. Nu se vine cu nici o sursă artificială de căldură, pentru că poate modifica forma si calitatea  firelor de păr ale pensulei.

Aceasta este o metoda de curăţare rapidă şi în situaţii de urgenţă, până când intrăm în posesia unui produs de curăţat, special conceput pentru pensulele de machiaj.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

One Response to Cum să ne îngrijim pensulele pentru machiaj?

  1. Pingback: Încep cursurile de make-up. Mai sunt 3 locuri...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *