Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
8 Martie- Ziua Internațională a Femeii

8 Martie- Ziua Internațională a Femeii

dtb0814 3x2 119 30x20 dreamstime_7694512 copyZiua Internațională a Femeii a fost celebrată în avans de către marile organizații internaționale. Cu o temă de dezbatere adaptată vremurilor și un proiect pe măsura problemelor globale, ONU a ales să aducă în prim-plan femeia din mediul rural.

Autonomia femeii de la sat- eradicarea foametei și a sărăciei– iată numele campaniei din acest an a Organizației Națiunilor Unite a Femeilor, ce are menirea de a aminti rolul și locul important pe care reprezentantele sexului frumos le au în obținerea păcii și stabilității dar și în menținerea democrației și respectul libertății.

tarancuta-broboada-galbena-stefan-luchianÎn ciuda progresului înregistrat an după an, nicio țară din această lume nu se poate pretinde că a reușit să elimine complet discriminările bazate pe sex. Această inegalitate se poate observa în diferențele de remunerație, în slaba reprezentare a femeilor în funcțiile de conducere din sectorul public sau privat, în căsătoriile la vârste fragede sau în practicarea violenței de toate formele împotriva femeilor. Cu precădere  în mediul rural, inegalitățile și obstacolele datorate calității de a fi femeie sunt evidente. (…) Și pentru că fiecare ființă umană are dreptul să trăiască în pace și demnitate(…)anul acesta Organizația Femeilor din cadrul ONU va pune, în acest an, accent pe promovarea autonomiei economice a femeilor de la țară dar și pe participarea lor politică.

Să reafirmăm astăzi, de Ziua Internațională a Femeilor, angajamentul nostru în favoarea drepturilor femeilor și să avansăm cu determinare și curaj. Să luptăm pentru drepturile omului, pentru demnitatea și valorile inerente fiecărei ființe umane și pentru egalitatea drepturilor femeilor și bărbaților.  , a transmis joi directorul executiv al Organizației ONU pentru Femei, Michelle Bachelet, potrivit site-ului oficial al instituției.

8 Martie a fost pentru prima dată serbat în anul 1911, în Austria, Germania, Danemarca și Suedia  și făcea parte la acea vreme din aniversările Internaționalei Socialiste. De atunci, în mod firesc, multe țări ale globului au celebrat, au închinat ceremonii speciale Femeii, la date diferite. Din decembrie 1977 Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat o rezoluție prin care proclama o zi specială dedicată drepturilor femeii și păcii internaționale, zi ce putea fi aleasă liber de fiecare stat-membru în funcție de istoria sau tradiția sa națională.

Respectând normele Organizației Națiunilor Unite, în România, Ziua Internațională a Femeii este serbată în fiecare an la data de 8 Martie.

Ce se întâmplă cu această ocazie, cât, ce și cum se oferă, doamnelor și domnilor, știți, în mod sigur, foarte bine.

body-painting8

Iar dacă bugetul, inspirația sau timpul nu vă permit să impresionați reprezentantele sexului frumos, că vă sunt ele mame, fiice, surori, prietene sau soții, gândiți-vă că mai important decât orice floare sau ieșire în oraș este respectul pe care i-l purtați și aprecierea pentru modul feminin în care poate face totul atât de bine.

Sursa foto: tablouri-moderne.ro

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *