Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Workshop destinat tinerilor marginalizați

Workshop destinat tinerilor marginalizați

amurtÎn data de 1 februarie a avut loc un workshop destinat tinerilor cu risc de marginalizare, la inițiativa Asociației AMURT, în cadrul proiectului ”Centrul multifuncțional de tranziție pentru persoanele aflate în situații de urgență și tineri fără adăpost cu vârste între 18-26 ani”, din Domnești, județul Ilfov.

Proiectul Asociației AMURT, al cărei scop princial este sprijinirea tinerilor defavorizați, este susținut cu fonduri Unitedway Romania.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Autorității Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) au abordat subiecte legate de atitudini și comportamente adecvate pentru obținerea unui loc de muncă, dialogul social în domeniul formării profesionale pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, fiind prezentate și aplicarea strategiilor în acest domeniu.

De asemenea, Dana Iachim, director executiv al Asociației Maia, a vorbit despre derularea proiectelor din sectorul social și cultural, care răspund nevoilor identificate la grupurile dezavantajate, prin soluții și inițiative sustenabile, urmărind folosirea instrumentelor creative și artistice în proiectele de educație. Totodată, noțiunile introductive privind legislația muncii și raporturile de muncă au fost susținute de reprezentantul Autorității Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov, Iuliana Frunză.

La finalul întâlnirii, agenții economici au discutat despre ce înseamnă ”candidatul ideal” pentru un post în organizația pe care o coordonează, cuvântările fiind ținute de Raluca Paul, reprezentant ”Lukico Atelier” și Diana Preda, reprezentant ”DreamStyler Servicii Web&Business Consulting and Development”.

Grupul de inițiativă a stabilit un plan de acțiune privind colaborările viitoare care să faciliteze angajarea tinerilor cu risc de excludere. Târgul de joburi din Domnești, județul Ilfov, va reprezenta o primă acțiune în acest sens.

Ca o extensie a proiectului, AMURT urmărește împreună cu reprezentanții ANOFM inițierea unui proiect privind formarea consilierilor cu atribuții de orientare în carieră, care lucrează în cadrul ONG-urilor, pentru specializarea acestora în integrarea socio-profesională a tinerilor.

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *