Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Viața la țară la mare căutare - Ştiri Tesmedia

Viața la țară la mare căutare

ministru_constantin_tineri_fermieriNumărul tinerilor care doresc să plece din orașe și să se stabilească la sat este în creștere. Aceasta este opinia ministrului Agriculturii, Daniel Constantin care consideră agricultura un domeniu de viitor.
“Sunt foarte mulţi tineri din mediul urban care vor să se instaleze în mediul rural. Am avut peste 22.000 de cereri de la tineri să beneficieze de măsură de instalare”, a spus Constantin.
Ministrul este de părere că numărul mare de cereri, se datorează și sprijinului acordat de către stat pentru instalarea tinerilor fermieri la sat.
 “Cred că agricultura va fi ramură de succes a României în viitor. Din acest punct de vedere vreau să le tineri_fermieri_pnadrspun şi tinerilor fermieri că sprijinul pe care îl primesc pentru instalare s-a mărit la 40.000 de euro şi cred că s-a făcut un pas important. Noi trebuie să venim în continuare cu măsuri prin care să sprijinim tinerii să se instaleze în mediul rural”, a mai spus ministrul.

Prima sesiune de cereri de proiecte aferenta măsurii 112 – “Instalarea tinerilor fermieri” a fost inaugurată în decembrie 2008. Până la jumătatea lunii octombrie 2012, APDRP a încheiat contracte pentru instalarea în mediul rural a 9.197 de fermieri cu vârsta sub 40 de ani.
Ministrul Daniel Constantin a participat joi la lansarea unei ample campanii de promovare privind accesarea fondurilor europene pentru agricultură în peste 3.200 de comune.
Folosindu-se de 15 rulote vor fi distribuite materiale informative şi promoţionale către cel puţin 160.000 de potenţiali beneficiari ai Programului.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *