Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Un Traian Băsescu în fustă vs. Un Blaga ce nu există

Un Traian Băsescu în fustă vs. Un Blaga ce nu există

1354880269PDL sec3_DT (6)Înainte de marea Conveție prin care va fi votată o nouă conducere, apele se tulbură în Partidul Democrat Liberal. De fapt, dacă nu apărea acest pseudo-conflict intern, nici nu puteam garata că PDL încă există pe harta vieții politice românești. Care pare să fie problema acum?

Pe de-o parte, anunțarea candidaților la șefia partidului scindează democrat-liberalii, aducând în prim plan probleme mai vechi pentru care se caută soluții noi.

Pe de altă parte, președintele Traian Băsescu și fostul ministru al Turismului, Elena Udrea găsesc oarece asemănări între actualul PDL și FSN, respectiv PSD, refuzând clar să-l susțină pe Vasile Blaga pentru un nou mandat de președinte al grupării politice.

În acest sens, Udrea aduce aminte despre felul de a fi al partidului în anii săi de glorie și despre ceea ce identifică drept principala cauză a…inexistenței PDL în politica actuală.

1300370076Udrea Elena _DT (5)PDL întotdeauna a fost un partid activ, viu, energic, care reuşea să capteze atenţia, un partid pe care îl urmau oamenii. Am pierdut această activitate. La guvernare ne-am plafonat, conducerea PDL a fost în Guvern iar de partid nu s-a mai ocupat nimeni, conducerea locală a fost preocupată de exercitarea actului administrativ, ceea ce nu este un lucru rău, însă trebuia să rămână cineva la partid să se ocupe de viaţa partidului. (…) Am pierdut contactul cu baza partidului şi am pierdut contactul cu oamenii şi din ce în ce mai mult liderilor PDL le este frică să stea în faţa oamenilor şi au preferat să se ascundă, să-şi condamne propriii colegi. Au preferat să-şi însuşească criticile Opoziţiei de atunci, aud în partid discursul lui Voiculescu la adresa propriilor lideri şi a propriilor colegi, a declarat deputatul de Roman, potrivit NewsIn.

Completarea vine de la candidatul PDL pentru președinția României, în 2004 și 2009, Traian Băsescu. De pe poziția de șef al statului, Băsescu transmite liderului PDL, Vasile Blaga că administrarea sa are serioase deficiențe, astfel încât PDL-ul de astăzi este FSN-ul din 1990.

Traian BasescuAcum PDL nu mai seamănă cu PDL-ul din care eu am plecat. Nu mai are valori. Seamănă în interior cu FSN. Nu am nimic de aşteptat de la PDL, ci un regret teribil raportat la ce au fost şi la ce au ajuns. Un lucru care e zguduitor. Este un partid care îşi neagă propria guvernare. Este o echipă care de două luni, sub umbrela analizei de după alegeri, instalează interimari. Exact cum se pun şefii de poliţie de la judeţe. Tehnica e să-i pui interimari. E o practică care se instalează în PDL, a spus Băsescu vineri seară la B1 Tv, potrivit gândul.info.

În apărarea sa, principalul vinovat de starea partidului, Vasile Blaga joacă cartea trecutului și atrage atenția președintelui că PDL-ul de acum este aceeași formațiune politică care i-a fost alături la Referendumul din vara anului 2012 și cel care l-a propulsat către șefia statului. Mai mult, Blaga crede că prin afirmațiile făcute, Băsescu nu îi aduce lui un prejudiciu ci partidului însuși:

1294651000Blaga vasile 1_MR (8)(…)partidul cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară, inclusiv pe domnia sa. Pentru că domnia sa, fără niciun fel de a spune lucrurile, domnia sa a fost de partea dreaptă a lucrurilor, apărând instituțiile statului şi noi ne-am făcut datoria apărându-l pe domnia sa. Ţin minte că la mitingurile respective nu urca pe scenă Elena Udrea, ci pe scenă urcau în ordine Blaga, eu urcam primul, după care domnul Ungureanu, domnul Neamţu, domnul Papahagi, doamna Monica Macovei.  PDL-ul de acum este PDL-ul din vară, care a apărat statul de drept și pe dl Băsescu (…)Domnul Traian Băsescu nu a lovit în mine, a lovit în PDL. El are o conducere aleasă, un Birou Permanent ales, cu oameni foarte buni în Biroul Permanent respectiv, cu primari reconfirmați – domnul Scripcaru, domnul Florea, domnul Hava (…) Deci ăsta este PDL, a subliniat fostul președinte al Senatului, potrivit NewsIn.

Totuși, în această chestiune, dreptatea este tranșată de două persoane exterioare conflictului: prima este un opozant de seamă al PDL- ului, pentru care această formațiune nici măcar nu mai există în banca opoziției și cea de-a doua provine din interior dar s-a retras după alegerile din decembrie într-un con de umbră…intelectuală.

Sper să nu-mi vedeţi zâmbetul de pe faţă. Doamna Udrea a fost întotdeauna un Traian Băsescu în fustă. Domnul Blaga nu există. Le urez succes candidaţilor. Dacă la conducerea PDL se reîntoarce şi în mod oficial domnul Băsescu e foarte bine, a comentat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

O suculentă vorbă moldovenească spune că «se bat calicii pe ceaunul gol». Atenție la ridicol!, scrie Teodor Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Ce înțelegem din acest pseudo-conflict intern?

Vasile Blaga și Elena Udrea și-au anunțat candidatura pentru președinția formațiunii democrat-liberale. Traian Băsescu o susține pe Undrea, până în acest moment.

Sursa foto: cotidianul.ro

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *