Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Șeful Romgaz, acuzat de conflict de interese și corupție

Șeful Romgaz, acuzat de conflict de interese și corupție

marcel adrian piteiuMarcel Adrian Piteiu, directorul general al Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș este acuzat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) de săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese și de corupție.

Oficialii ANI precizează că, în timp ce era director al SNGN Romgaz Mediaș, Marcel Adrian Piteiu ”a participat la luarea deciziilor și a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziții publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentații de atribuire, rapoarte și hotărâri privind desemnarea ofertelor câștigătoare și prin încheierea de contracte cu SC Aprov SA Mediaș ( societate la care acesta a deținut, în perioada 2001-2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de 66.454.374,17 lei (aprox. 12.218.442 euro)”.

În același raport al ANI se mai arată că, în perioada 18.03.2009 – 19.01.2009, Marcel Adrian Piteiu a exercitat, succesiv, în cadrul SNGN Romgaz SA Mediaș, funcțiile de director general adjunct (începând cu data de 18.03.2005), director în cadrul direcției Exploatare a societății (începând cu data de 15.06.2007) și director general (începând cu data de 19.01.2009).

De asemenea, Marcel Adrian Piteiu a mai deținut și funcția de administrator în cadrul societății SC Aprov SA Mediaș, în perioada noiembrie 2001 – mai 2005.

În urma raportului ANI, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente ”cu privire la posibila săvârșire (…) a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de Codul Penal al României, precum și a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție”.

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *