Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
România pledează pentru aderarea la Schengen în 26 de scrisori

România pledează pentru aderarea la Schengen în 26 de scrisori

Premierul Victor Ponta se află luni în prima vizită oficială la Bruxelles, post- raportul MCV al Comisiei Europene. Primul-ministru este acolo pentru a discuta angajamentul României pentru un viitor democratic mai bun şi intenţiile clare de aderare la spaţiul Schengen.

Concret, Victor Ponta a informat înalţii reprezentanţi europeni că liderii ţării doresc să trimită o scrisoare fiecărui stat-membru al Uniunii Europene în care să reitereze bunele intenţii ale României de respectare a normelor impuse de un spaţiu vamal liber.

Vom trimite o scrisoare semnată de preşedintele ţării, de mine, ca prim-ministru, şi de preşedinţii Parlamentului tuturor şefilor de state şi guverne în legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen poate în martie şi sper că sprijinul pe care Comisia îl acordă României şi Bulgariei pentru aderare îşi va arăta roadele în martie, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Mai mult, şeful Guvernului român a ţinut să-l asigure pe şeful CE, Jose Manuel Barroso de buna relaţie existentă, la nivel instituţional, între domnia sa şi preşedintele statului.Poate tocmai pentru că a fost crezut, Ponta a calificat întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei drept “foarte bună”.

rsz_ue_steag_58673200L-am asigurat pe președintele CE că România, după alegerile generale, a devenit o țară mult mai stabilă și mai predictibilă. Poporul român s-a exprimat în alegeri, iar acum suntem angajați cu toții să lucrăm pentru a îmbunătăți situația țării. Vreau să fac public rolul foarte important pe care președintele Barroso și președintele PE, Martin Schulz, l-au avut în sprijinirea reprezentanților politici în a găsi cele mai bune soluții de cooperare. În acest sens, parteneriatul între președintele și premierul României pare să fie un instrument util pentru ca toate instituțiile să lucreze împreună pentru un viitor mai bun al țării, a completat acesta, relatează NewsIn.

Din punctul de vedere al liderului de la Bruxelles,  progresul României este vizibil la capitolul stabilitate; noul Guvern şi noul Parlament sunt premisele perfecte pentru reînceperea reformei şi consolidarea independenţei justiţiei. Acesta nu a omis din dicursul său problema integrităţii parlamentarilor români şi  a cerut revenirea asupra noului statut votat.

rsz_lso-8431Cu privire la raportul pe cooperare şi verificare în domeniul justiţiei, situaţia politică actuală este mult mai stabilă, există un Parlament nou, un Guvern nou, iar acestea au ocazia să accelereze reforma. Vrem o independenţă mai clară a justiţiei şi dorim ca politicienii să dea un exemplu şi să se retragă atunci când există semne de întrebare sau condamnări cu privire la acuzaţii de corupţie ,a indicat preşedintele CE, potrivit NewsIn.

Din fericire pentru România, sprijinul Comisiei Europene pentru aderarea la Schengen este cumva independent de remedierea acestor lipsuri consemnate în MCV. Barroso s-a grăbit să ne asigure, din nou, de susţinerea sa, aşa că dacă nu se reuşeşte ameliorarea justiţiei române, sperăm să nu se deterioreze.

Sursa foto: euobserver.com, gov.ro, rtv.net

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *