Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Rezultate simulari - de presă FSE Spiru Haret, 13 februarie 2013

Rezultate simulari – comunicat de presă FSE Spiru Haret, 13 februarie 2013

COMUNICAT

        Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ consideră că rezultatele la simulările de la examenele naționale scot în evidență problemele cu care se confruntă sistemul educațional.

La ora actuală putem discuta de două probleme diferite. La prima vedere putem vorbi de interesul pentru școală al copiilor, care a scăzut îngrijorător în condițiile în care pe toate canalele se promovează nonvaloarea, iar tot mai mulți elevi nu mai sunt atrași de actul educațional. Pe de altă parte, ne confruntăm și cu probleme interioare de sistem. Aceste simulări, oricât ar dori cadrele didactice, nu pot fi concludente. În primul rând, fiecare cadru didactic are propria planificare a lecțiilor și de aici pot apărea discrepanțe între notele elevilor din același județ. În al doilea rând, Ministerul Educației Naționale trebuie să se decidă în privința nivelului mediu de informații pe care trebuie să îl știe elevul la finalul unui ciclu școlar, asfel încât subiectele la simulări și la examenele naționale să țină cont de acest lucru.

În aceste condiții, FSE „Spiru Haret“, la solicitarea membrilor de sindicat, a cerut deja Ministerului Educației Naționale ca pentru următoarele simulări și examene naționale să seMINISTRII EDUCATIEI - INTALNIRE - FEDERATIILE SINDICALE stabilească clar gradul de dificultate al subiectelor, astfel încât să fie în concordanță cu realitatea de la clasă.

De asemenea, reprezentanții MEN trebuie să înțeleagă că există o relație direct proporțională între finanțarea de bază a învățământului și rezultatele elevilor. Nu pot cere calitate dacă nu oferă fonduri pentru a susține performanța.

PREŞEDINTE                                                                                    

Prof. Marius Ovidiu NISTOR

 

federatia sindicala spiru haret bu

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *