Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Război declarat obezității - Ştiri Tesmedia

Război declarat obezității

obezitate_marea_britanieAșa cum știm obezitatea este o problemă cu care se confrunta populația planetei. Conform organizației „ The Academy of Medical Royal Colleges”care reprezintă aproximativ 220.000 de medici de toate specializările “Marea Britanie este grasul Europei”.
Dintre adulții britanici un sfert sunt obezi și cifra s-ar putea dubla până în anul 2050. Din păcate fenomenul se înregistrează și în rândul copiilor de 10-11 ani, unul din cinci copii fiind obez, iar unul din trei fiind suprponderal. Aceasta reprezintă “cea mai gravă problemă de sănătate publică cu care se confrunta Marea Britanie”.
Medici britanici recomanda instituirea unei taxe de 20% pentru băuturile carbogazoase și femeie hamburgerinterzicerea deschiderii magazinelor fast-food în apropierea școlilor. Se intenționează deasemenea, interzicerea reclamelor la alimentele cu conținut caloric ridicat înainte de ora 21.00 și etichetarea clară a produselor care să include și numărul de calorii conținute în așa fel încât să poată fi citite cu ușurință și de către copii.
Nici România nu stă mai bine la acest capitol, ocupând locul trei în Europa cu un procent de 25% din populație persoane obeze și de 50% persoane supraponderale.
Dacă în urmă cu zece ani în rândul copiilor romani se înregistra un număr foarte mic de copii cu surplus de greutate astăzi situația este îngrijorătoare.
„Copiii nu mai ies afară la joacă, nu mai sunt daţi la un sport, mănâncă sau îşi fac ziua de naştere la McDonald’s, sunt invadaţi de reclamele producătorilor de fast-food”, explica nutriţionistul Eduard Adamescu, medic la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”
Obezitatea contribuie la reducerea cu până la nouă ani a speranţei de viaţă şi este responsabilă de apariția unor boli precum: diabetul de tipul II, osteoartrita, maladiile cardiovasculare, atac cerebral, bolile de ficat şi unele tipuri de cancer.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *