Open Race Retezat, la a doua ediție

schi de turaAsociația ”Search and Rescue Service” (SARS) România, în colaborare cu Direcția Județeană de Tineret și Sport (DJTS) a județului Hunedoara, organizează, sâmbătă, ce-a de-a doua ediție a concursului de schi-alpinism, Open Race Retezat, care va avea loc în Retezat.

Ca și anul trecut, și-au anunțat participarea sportivi din toată țara, profesioniști și amatori. Totodată, de anul acesta, Open Race Retezat va deveni etapă de cupă națională.

Traseul de concurs cuprinde aproximativ 25 de kilometri, diferența pozitivă fiind de 1450 m, iar cea negativă de 1430 m. Startul se va da din Cheile Buții, cu urcare în vârful Pleșa, urmând vârful Piule – vârful Drăgșan, – șaua Plaiului Mic – vârful Custura – vârful Valea Mării – zona La fânețe, iar sosirea va fi la Cheile Buții.

Categoriile de concurs vor fi Profesioniști, Amatori, Jandarmerie și Salvamont și Feminin.

Echipamentul obligatoriu pentru participanți este schiul de tură, bețe de tură, piei de focă, pieps (dispozitiv de căutare în caz de avalanșă), colțari, cască.

”Open Race Retezat este un concurs de nișă, care se adresează iubitorilor de schi alpinism (offpist, adică în afara pârtiei), sport mai puțin cunoscut și promovat în țara noastră, însă cu o largă răspândire în afara României. Am înțeles că în curând va fi inclus la Jocurile Olimpice, ceea ce ar fi o mare realizare pentru cei care practică acest sport de ani întregi”, a declarat Sorin Sanda, șeful Diviziei Naționale de Salvare a SARS România.

Sâmbătă seara, după concurs, va avea loc și o proiecție dedicată Ultra Trail Făgăraș 2012, susținută de organizatorul respectivei competiții, Lucian Clinciu, din Zărnești.

”Este vorba despre povestea unui eveniment deosebit și a celor care l-au trăit cu intensitate maximă, imaginile fiind surprinse pe parcursul celor două etape de alergare pe sălbaticele creste ale Făgărașului. Pe lângă participanții la concursul de schi alpinism, sunt invitați și cei care iubesc alergarea montană din județul Hunedoara și nu numai”, a declarat Lucian Clinciu.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *