Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
O vizită pe Axa Lumii

Vârful Gugu – o vizită pe Axa Lumii

varful gugu iarnaDacă ești tare de inimă și te atrag fenomenele stranii ori ciudatele istorisiri despre porți ale timpului prin care ajungi într-o secundă în Tibet sau în misteriosul ținut subteran Agartha, unde se spune că trăiesc entități mult mai luminate decât noi, vârful Gugu este destinația ideală.

 Aici ai parte de fenomene care pentru unii pot fi explicate perfect din punct de vedere științific cu ajutorul fizicii, dar și de senzații pe care cu greu le poți atribui vreunei științe, cum se întâmplă în cărțile autorului Radu Cinamar, care vorbește despre o inițiere din partea zeiței Machandi tocmai pe acest vârf.

În 1991 s-au semnalat primele fenomene stranii

Poveștile au împânzit toată lumea și cum teoriile conspiraționiste au din ce în ce mai mulți adepți, sute de turiști vizitează anual muntele Gugu, pentru a vedea cu ochii lor cum, la anumite ore din zi, vârful dispare privirii și cum stările fizice care te înconjoară nu sunt dintre cele mai bune.

Trebuie să te pregătești pentru o zi de mers, dacă alegi să ajungi la el din Valea Jiului. Traseul pornește din zona Câmpușelului, la 20 de kilometri de Uricani, către izvoarele Jiului de Vest. De acolo se urcă panta spre șaua Paltinul, abordăm vârful Paltinul, iar mai apoi ne îndreptăm spre Platoul Borăscu. De aici mai este puțin către Gugu, care este cel mai înalt vârf din munții Godeanu, având o altitudine de 2.291 de metri.

Iubitorii traseelor montane din Muntii Godeanu, aflat în vecinatatea Masivului Retezat, respectiv Ţarcu, au semnalat existenţa în zona Vârfului Gugu a unor energii stranii, absolut inexplicabile. Acest vârf, încărcat de sculpturi megalitice, dispare cu desăvârşire la anumite ore din noapte, timp în care o linişte apăsătoare, grea, resimţită aproape fizic, încremeneşte întreg peisajul, ca într-un tablou. Un prim episod din aceste evenimente ciudate s-a derulat chiar în noaptea de 4 august 1991, când din tabăra “Comisiei Centrale de Turism Sportiv”, formată din 7 specialişti, stabilită în preajma Vârfului Gugu, s-a putut observa o “explozie” luminoasă, care părea că iese chiar din munte, în apropierea lacului Bucura. Culmea este că “explozia” luminoasă, care a ţâşnit spre cer, a luat cu ea şi Vârful Gugu. Cei şapte membri ai taberei nu au mai putut aţipi întreaga noapte, din pricina unor “apăsări atmosferice”, care le provocau o acută surescitare.

”Mulți dintre turiștii veniți în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină țâșnind chiar din munte. La începutul anilor 90, au aflat și cercetătorii despre faptul că pe acest munte se petrec fenomene stranii și au venit în zonă. La finalul expediției au declarat că au văzut luminile – niște fulgere globulare – care au furat vârful spre cer și nu au mai putut dormi deloc din cauza unor energii inexplicabile”, povestește salvatorul montan Sorin Sanda.varful gugu vara

Cercetătorii, despre peisaje devenite brusc marțiene

Și presa vremii a făcut referire la aceste fenomente, arătând că în noaptea de 13-14 august 1991, un avion IL-14 ce se îndrepta în direcția vf. Gugu, s-a ”pulverizat” în Curmătura Bucurii, în aceeași zonă, la poalele Vf. Gugu:

”S-a deplasat cea de-a doua comisie constituită din 10 specialiști care, în cele două zile de observații, 17-18 august 1991, au consemnat spaime fără motiv, acute senzații de sufocare, în special noaptea, asociate exploziilor luminoase, liniștea unui peisaj devenit brusc ”marțian” și impresia că sunt supravegheați de ”ceva”, ”cineva” cu stăruință. Interesant este că, întorși la București, membrii comisiei din 17-18 august 1991, aveau să constate că pelicula și camera nu înregistraseră nici o imagine dintre cele fotografiate și filmele din câteva zeci de unghiuri față de vf. Gugu, despre care autorul Victor Kernbach afirmă, în ”Enigmele miturilor astrale”, că este centrul unuia dintre ”punctele energetice esențiale ale planetei”.

Gugu, promovat în Republica Moldova

Tot despre energii vorbește și o publicație din Chișinău, care îi invită pe turiștii de peste Prut ”să-și încarce bateriile pe Axa Lumii”, cum mai este denumit vf. Gugu.

”Unul dintre locurile încărcate de energie ale României este şi masivul Godeanu şi mai exact Vârful Gugu, care sete considerat printre altele şi Axa Lumii. Acest lucru este datorat faptului că Vârful Gugu este unul dintre vârfurile asupra căruia cade suspiciunea că ar fi Muntele Sacru al dacilor sau Muntele lui Zamolxe, zeul-om al dacilor.

”Muntele Sfânt al dacilor a stârnit multe controverse şi va mai stârni mult timp de acum încolo. Sfinxul din Bucegi, Muntele Godeanu sau chiar Sarmizegetusa sunt locaţii unde se presupune că ar fi fost acest munte ce adăpostea peştera unde se retrăgea Marele Preot al geţilor, care se numea Kogaionon şi despre care Strabon scria: “Tot aşa, şi acest munte a fost recunoscut drept sacru şi astfel îl numeau geţii; numele lui, Kogaionon, era la fel cu numele răului care curgea alături”.

varful guguRolul pe care acest munte sfânt l-a avut în spiritualitatea dacică este foarte mare deoarece disputele în privinţa lui continuă şi astăzi.

Unul din aspectele care ar arăta că Vârful Gugu este muntele sacru este faptul că pe munte există o peşteră, considerată refugiul lui Zamolxe, din care se poate studia cerul atât noaptea cât şi ziua, datorită fenomenului de reflexie a razelor solare, care permite vizualizarea astrelor ziua, la fel cum se întâmplă şi din fundul unei fântâni.

O altă ipoteză care duce la concluzionarea vârfului Gugu ca fiind Muntele Sacru ar fi misterioasa ceaţă care înconjoară vârful de multe ori, ascunzând parcă muntele de ochii oamenilor.

Un fenomen straniu este şi faptul că vârful Gugu şi încă două vârfuri din apropierea lui formează toate un triunghi dreptunghic.

Oricare ar fi adevărul despre Vârful Gugu şi masivul Godeanu, el este un munte sacru prin faptul că dăruia fiecărui călător ce ajunge pe culmile sale senzaţii şi impresii de neuitat şi stare de bine care nu poate fi simţită altundeva decât aici. Să fie oare aceasta energia muntelui Sacru? Cu siguranţă”, se arată în prezentarea făcută moldovenilor.

Pe urmele comorii lui Decebal

Dacă nu v-am convins cu fulgerele globulare și cu celelalte fenomene stranii de mai sus, poate că veți fi încântați să plecați în căutarea unor comori ascunse de Decebal.

Legenda spune că pe acest munte și-ar fi avut sălașul Zamolxe și din acest motiv era considerat un loc sfânt de către daci, iar Decebal și-a ascuns aici o parte din comoară, convins că spiritul Înaltului Preot, Deceneu, o va păzi de urgiile vremurilor. Un sâmbure de adevăr au toate aceste povești, dovadă fiind numărul mare al turiștilor, din mai multe țări ale lumii, care vin an de an la noi.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *