Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Medicina românească performează - Ştiri Tesmedia

Medicina românească performează

operatie cluj napocaDupă opt ore de muncă, chirurgii de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj Napoca au redat speranța de viața unui bărbat din Brașov. Pacientului în vârstă de 58 de ani i s-a făcut o „pelvectomie totală”, fiindu-i scoase toate organele din pelvis.
Pacientul aflase în urmă cu doi ani că suferă de un cancer colorectal și după intervenția chirurgicală făcută în Italia boala a recidivat.
“Operaţia extirpativă şi de reconstrucţie urinara s-a terminat. Pacientului i-au fost scoase toate organele din pelvis – vezica urinară, prostata, ureterele terminale, rectul, iar o parte din vase au fost rezecate şi reconstruite, cu păstrarea conexiunilor vasculare şi nervoase care merg spre membrele inferioare. Concomitent, s-au scos două treimi din osul sacru, împreună cu tumora care-l invada, şi s-a practicat şi derivaţia urinară. S-a scos tot ceea ce era rău. Pacientul este în stare stabilă, iar din punct de vedere medical operaţia a decurs în parametrii de care avea nevoie pentru că pacientul să treacă peste acest hop şi să se recupereze. Echipa care se ocupa de reconstrucţie încearcă să îi redea omului aparenta anatomică inițiala”, a declarat Mihai Lucan.
Potrivit medicului Lucan, după intervenţia chirurgicală va urma o perioadă grea pentru pacient, fiind nevoie de o monitorizare atentă a tuturor funcţiilor vitale şi de o perioadă de recuperare.
“Este vorba despre aşezarea pacientului în pat, pentru că a fost operat şi pe partea anterioară şi pe cea posterioară şi trebuie să îi găsim nişte aparate de susţinere, astfel încât evoluţia post-operatorie să nu fie foarte dificilă. Pacientul nu poate sta nici pe spate, nici pe burtă, poate sta doar într-o parte, cu diverse suspensii care să îl ajute să se recupereze. Vom vedea, ulterior, ce mai trebuie făcut pentru prelungirea speranţei de viața a pacientului”, a mai declarat medicul Mihai Lucan.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *