Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Elevii olimpici lucrează pentru Guvern - TESmedia

Elevii olimpici lucrează pentru Guvern

elevi 2 25 de elevi, olimpici la matematică şi informatică, de la 3 colegii din Bucureşti, lucrează în weekend la realizarea a patru site-uri ale Guvernului.

Cu prilejul lansării maratonului de programare,  ministrul Educaţiei Remus Pricopie, a declarat că “Avem 25 de elevi de la clasele de matematică-informatică de la Liceul Tudor Vianu, Colegiul Naţional Elena Cuza, Colegiul Naţional George Coşbuc care timp de două zile au de rezolvat patru aplicaţii guvernamentale, respectiv site-uri care să asigure transparenţa pe zona de buget, petiţii, angajaţi şi angajări. Rezultatele vor fi prezentate duminică după amiază. Proiectul a fost gândit având la bază mai multe idei. Prima idee este aceea de a asigura un anumit tip de deschidere a Guvernului către elevi, către tineri, pentru a vedea cum anume se construiesc anumite politici guvernamentale. A doua idee este aceea de a da posibilitatea să participe la această construcţie, pentru că aceste site-ui înseamnă de fapt punerea în practică a politici Guvernului de deschidere şi transparenţă. Nu în ultimul rând, pentru ei, sunt elevi de la clasa a X-a până la a XII-a să înţeleagă mecanismele guvernamentale”.

Ministru Educaţiei a afirmat că cei 25 de elevi au fost selectaţi de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi liceele de la care provin.

Site-urile de care se vor ocupa aceştia sunt: buget.gov.ro care va curprinde datele privind bugetul de stat, angajati.gov.ro cu datele privind angajaţii din administraţia publică, inclusiv consilierii personali ai premierului, posturi.gov.ro cu datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică, petitii.gov.ro cu iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro ce facilitează accesul publicului la datele incluse în platformele de prezentate.

Această acţiune nu va fi ultima de acest gen, iar elevii şi studenţii vor mai fi implicaţi în astfel de proiecte.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *