Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Cheile Balomirului, promovate on-line

Cheile Balomirului, promovate on-line

cheile balomiruluiUn hunedorean a construit un site dedicat traseelor de alpinism din Cheile Balomirului, din orașul Uricani. Zi de zi, aici se antrenează zeci de tineri alpiniști, amatori sau profesioniști.

Sorin Inel, alpinist cu experiență, povestește că a construit acest site, http://cheilebalomir.xhost.ro/, întrucât cele 70 de trasee și zona în sine merită promovate.

”Site-ul cuprinde o mică descriere a zonei, o listă cu traseele, o pagină cu bârfa zilei, adică ce urmează să se întâmple. Motivul pentru care am decis să fac acest site este pentru că zona merită și, de ce să nu existe un precedent, să fie primele chei din România promovate în felul acesta. În plus, mișcarea sportivă ia amploare, sunt aproape 40 de tineri care se antrenează zilnic acolo”, a declarat Sorin Inel.

Acesta mai spune că i-a crescut și numărul de vizitatori, la peste 100, iar foarte mulți tineri din orașe mari ale țării au venit în Cheile Balomirului în vacanțe pentru a se antrena pe cele 70 de trasee.

”Cheile Balomir oferă trasee pentru toți iubitorii escaladei, de orice vârstă, iar gradele de dificultate cuprinse între IV și X , fac ca această zonă să fie una atractivă. În afară de escaladă, se mai poate practica alpinismul și speologia. Pot fi montate ateliere pentru sporturi de aventură: tiroliane, rapeluri și altele. Bogăția avifaunistică poate fi exploatată prin practicarea turismului științific – birdwatching-ului. Cazarea se poate realiza la cort, pe malul pârâului Balomir, în poieni sau în locurile amenajate de la faleze (bivuac), ori la pensiunea de la intrarea în Uricani”, mai spune alpinistul.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *