Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Bacalaureat cu surprize

Bacalaureat cu surprize

bacalaureatMinisterul Educaţiei le face o surpriză elevilor care  se pregătesc pentru absolvirea liceului. Dacă nu reușesc să promoveze examenul de bacalaureat din prima sau a doua încarcare, aceștia vor trebui să achite o taxă pentru a putea susține examenul. Nu știu dacă această taxă are darul de a motiva elevii, dar dacă privim seriile din anii anteriori pot să estimez „încasări” considerabile. Metodologia prevede că pentru a se prezenta la examen, elevii vor trebui să achite o taxă de 230 de lei. Aceasta este valabilă pentru anul 2013, cuantumul taxei fiind revizuit anual până la data de 1 martie.

Examenului de bacalaureat din 2013 începe cu prima sesiune care va avea loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să depună dosarul de înscriere în perioada 27-31 mai.
Examinările vor debuta în 10 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romana, susţinută până în 12 iunie. Între 12 si14 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată între 17 și 21 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale şi între 25-28 iunie de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise ale bacalaureatului se vor susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura romană şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă. Examinările vor continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului şi în 5 iulie cu probă la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele se vor afişa în data de 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca între 9 și 11 iulie să fie soluţionate. Afișarea rezultatelor finale vor fi afişate în 12 iulie.
A doua sesiune a bacalaureatului din acest an, se va desfășura în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate între 15 și 19 iulie.
Între 19 și 20 august va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba romana, între 19 și 21 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 20 și 21 august – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august – evaluarea competențelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului şi 30 august – probă la alegere a profilului şi specializării.
Primele rezultate se vor afişa în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. Înperioada 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *