Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Atenție șoferi - Ştiri Tesmedia

Atenție șoferi

judecare in regim de urgentaPe site-ul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) se afla în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) privind modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002. Aici cei interesați pot să facă sugestii și șă-și exprime punctual de vedere. Proiectul vizează măsura introducerii unei sancțiuni în sensul că, se poate suspenda dreptul de a conduce autovehicule persoanei care nu își achita amenzile contravenționale în termenul legal.
“Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule intervine de drept în situaţia în care conducătorul de autovehicul sau tramvai sau, după caz, proprietarul vehiculului ori deţinătorul mandatat nu face dovada achitării amenzii contravenţionale aplicate ca urmare a nerespectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă (OUG nr. 195/2002, n.r.), în termen de 90 de zile de la data comunicării procesului verbal”, se arată în proiectul de ordonanță.
Sancţiunea ar urma să fie aplicată șoferilor pana în momentul în care acestia fac dovada achitării amenzii.
„În prezent maxim 35 la sută dintre amenzile aplicate în trafic sunt plătite de contravenienţi, în condiţiile în care doar până la 2 la sută dintre ele sunt contestate în instanţă”, a declarat, pentru Mediafax, comisarul-şef Florin Catană, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere la judecătoria în a cărei raza teriotoriala s-a constatat fapta. Judecarea contestației se va face în regim de urgență cu citarea părților. Termenul în care se poate contesta este de 15 zile de la comunicare. În situația în care șoferului i se comunica sancțiunea și acesta nu se prezintă la Serviciul Poliției Rutiere pentru a preda permisul, atrage o majorare a suspendării cu încă 30 de zile.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *