Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Totul despre CEARCĂNE

Totul despre CEARCĂNE

cearcane     Dacă nu ştiţi cum apar cearcănele şi care sunt metodele de tratare , iată câteva răspunsuri pe care tesmedia vi le oferă.

 Cauzele apariţiei cearcănelor sunt multe, unele cunoscute altele nu.

Oboseala este o cauză frecventă şi nu doar ea. Razele ultraviolete, transmiterea genetică,  înaintarea în vârstăă, alergiile, răceala şi sinuzita, disfuncţiile hormonale, tulburările renale, medicamentele vasodilatatoare, fumatul, stresul, mâncarea sărată, etc, toaste pot determina apariţia cearcănelor.

Cum putem afla cauza apariţiei lor? Foarte simplu!

Apăsăm cu degetul uşor pe zona din jurul ochilor. Dacă acea zonănu se albeşte după îndepărtarea degetului, avem cearcăne cauzate de exces de melamină. Când zona se albeşte, avem retenţie de apă sau o circulaţie deficitară.

Cum apar cearcănele?

La persoanele cu pielea palidă se observă cu uşurinţă aspectul vineţiu din jurul ochilor. Acest aspect vineţiu poate fi legat si de probleme pulmonare sau cardiace.

Dieta bogată în mâncăruri sărate şi dulciuri, duce la retenţia de apă şi astfel apar pungile suboculare.

Cele mai des întâlnite sunt cearcănele de culoare închisă, care sunt datorate factorului genetic.

Persoanele hipertensive se confruntă cu cearcăne roşiatice, datorate creşterii presiunii vasculare. Anemia duce la apariţia cearcănelor de culoare cenusie.

machiaj2    Tratamente

– Creme pe bază de vitamina K- întăresc capilarele.

-Apa cu muşeţel şi acidul hialuronic- au efect decongestiv şi calmează iritaţiile.

– Cafeina- stimulează şi energizează

Cand cearcănele sunt profunde putem apela  cu încredere la tratamente precum  injectarea de acid hialuronic, grăsime proprie sau laserul.

– Rondelele de castravete aplicate pe zona ochilor diminuează cearcănele

– Multivitamina C, atât intern cât şi extern stimulează producţia de colagen şi rredau elasticitatea şi luminozitatea zonei suboculare.

– Drenajul prin masajul zonei din jurul ochilor este indicat în tratarrea cercănelor. Masajul se face pornind de la rădăcina nasului, mergem pe oasele orbitelor, către coada ochiului. Masajul nu trebuie să fie agresiv şi avem nevoie de cremă specială pentru zona ochilor.

– Compresele cu ceai verde

-Alternarea compreselor reci cu cele calde pentru că stimulează circulaţia şi reduc senzaţia de oboseală oculară.

– Răcirea pleoapelor ( putem  aplica 2 linguri  care au fost ţinute în prealabil la congelator, pe zona ochilor, dimineaţa când ne trezim ). Prin răcirea pleoapelor are loc o vasoconstricţie ( micşorare a diametruui vaselor de sânge prin contracţia fibrelor musculare netede din pereţii lor , se reduce afluxul de sânge ce reduce edemul şi atenuează aspectul maroniu).

– Crema pentru ochi poate fi ţinută la frigider.

Cearcănele la copii de regulă sunt ereditare, dar pot apărea şi datorită congestiei  nazale, alergiilor dar şi a alimentatiei.

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *