Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Ştiai ca există 12 tipuri de ten...Partea a V-a

Ştiai ca există 12 tipuri de ten…Partea a V-a

ten hidratant     Astăzi  am să vorbesc despre ultimele 4  tipuri de ten din cele 12, despre  care vă povesteam cu ceva articole în urmă.

După ce am vorbit despre cele 2 categorii de ten ” determinat genetic” şi  ” influenţat de stilul de viaţă”, astăzi vorbim despre tipurile de ten  “Determinat de tulburări de ordin vascular, hormonal sau pigmentar”. Mai exact vorbim despre tenul  cuperozic, melasmic, acneic  şi despre tenul cu pistrui.

Aşadar vom începe să vorbim despre tenul CUPEROZIC

Dacă vă întrebaţi care sunt cauzele apariţiei unui ten cuperozic, iată câteva indicii :

– Alimentaţia gresită

-Tutunul, alcoolul şi unele medicamente

– Poluarea, stresul

-Hormonii

– Variaţiile de temperatură

 Cum recunoaştem un astfel de ten?

– înrosirea intermitentă a pielii

– Bubite rosii, dure sau granuloase

– Vinişoare roşii vizibile.

Tenul cuperozic apare  în special la  persoanele ce au un ten uscat sau seboreic, la femeile cu varsta cuprinsă între 40-50 de ani, înainte sau dupa instalarea menopauzei.

Foarte important de reţinut este faptul că între cuperoză şi ulcer  există o strânsă legătură. Infecţia cu bacteria ce provoacă ulcerul ( Helicobacter Pyroli) a fost găsită la 80% dintre pacienţii diagnosticaţi cu rozacee ( cuperoză).

 Tenul MELASMIC

Cauzele  apariţiei unui ten melasmic sunt

– factori hormonali

– Apare la persoanele cu tenul mai închis la culoare

– Expunerea la soare fără factor de protecţie

– Apare de obicei la femei ( în perioada lor productivă)

MELASMA– este o hiperpigmentare dobândită în general simetrică a zonelor foto- expuse ale feţei ( frunte, obraji, tâmple). Petele pot apărea şi pe mâini, spate, umeri şi decolteu. Este inestetică dar inofensivă.

Tenul ACNEIC

Acneea este o afecţiune inflamatorie a folicului pilo-sebaceu, ce se dezvoltă pe un fond genetic. Apare pe faţă, partea superioară a spatelui, la nivelul umerilor.

Factorii declanşatori sunt

– Hiperseboreea

– Hiperkeratinizarea

– Proliferarea bacteriana ( apariţia coşurilor)

  HIPERSEBOREEA ( excesul de sebum) – cantitatea sebumului creşte şi devine mai bogat în squalen,  un compus, care atunci când se oxidează , ingroaşă sebumul, împiedicând eliminarea naturală a acestuia.

HIPERKERATINIZAREA ( îngroşarea pielii)- pielea nu mai elimină eficient sebumul şi celulele moarte, pentru că există o producţie accelerată de celule noi, iar acestea au un continut mai mare de keratină decât în mod normal. Apar punctele negre şi un relief cutanat neomogen.

PROLIFERAREA BACTERIANĂ– propioni bacterium proliferează în exces lucru care duce la transformarea comedoanelor în leziuni inflamatorii ( coşuri).

Tenul cu PISTRUI

Pistruii ( efelidele), pot debuta la vârsta de 3 ani. Sunt pete mici de culoare maronie.Cauzele apariţiei lor sunt:  ereditatea ,  expunerea la soare şi vânt. Apar la persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare. Se localizează pe faţă, decolteu, spate, braţe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *