Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Programul "Prima Casă" se transformă în "Noua Casă" - VEZI MODIFICĂRILE

Programul “Prima Casă” se transformă în “Noua Casă” – VEZI MODIFICĂRILE

După numeroase modificări, în acest an, “Prima Casă” devine “Noua Casă”, destinat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi sau în construcţie. Schimbarea programului a fost deja anunţată de guvernanţi şi dacă această modificare va intra în vigoare locuinţele vechi nu vor mai beneficia de creditele garantate de stat.

Prin urmare, în 2013, orice doritor poate cumpăra ca şi până acum o locuinţă cu avans maxim de 5%, garanţia statului şi o dobândă mai mică decât a pieţei. Una din principalele condiţii care trebuie respectată este ca locuinţa dorită să fie una nouă sau în curs de construcţie.

Această nouă modificare atrage după sine avantaje şi dezavantaje pentru cei care îşi doresc să se mute în casă nouă prin acest program guvernamental.

 

Apartamentele noi sunt cu 10 – 15% mai scumpe decât cele vechi, dar există oferte, în special în afara marilor oraşe, unde preţurile sunt mai mici.

 

Statul a suplimentat fondurile cu 200 de milioane de lei, la care se vor adăuga banii rămaşi de anul trecut, circa 400 de milioane de lei.

Programul guvernamental “Prima Casă” a fost lansat în vara anului 2009, de Guvernul Boc. A fost prezentat ca o modalitate de sprijinire a tinerilor în achiziţionarea unei locuinţe. Ulterior, programul a suferit numeroase modificări datorită cerinţelor pieţei imobiliare şi ale sectorului bancar şi a permis inclusiv cumpărarea unei a doua case.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *