Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Peste 9000 de amendamente împotriva unui "buget construit pe ideea respectării unor promisiuni"

Peste 9000 de amendamente împotriva unui “buget construit pe ideea respectării unor promisiuni”

rsz_parlamentul-romaniei1Premierul român Victor Ponta va prezenta proiectul de buget al anului 2013 parlamentarilor UDMR și PP-DD, urmând ca PDL- în calitate de singură formațiune politică ce a refuzat să participe la întâlnirea cu primul-ministru- șă-și apere cele aproximativ 9000 de amendamente direct în ședința de plen.

Din punctul de vedere al democrat-liberalilor, dezbaterea din Parlament, pe tema bugetului anual, va fi o ocazie perfectă de răzbunare. A sosit, fără doar și poate, vremea ca USL să încalțe pantofii puterii și PDL pe cei ai opoziție; o opoziție fără prea multă putere însă, raportată la Guvernul anterior.

O să susţinem cât mai mult dintre cele 9.000  de amendamente, forţa votului este de partea lor (n.r.- a parlamentarilor USL ) au 70%, dar o să avem mai multe categorii de amendamente, noi le-am depus în aşa număr mare pentru a se vedea modul în care s-au comportat ei în opoziţie. Pur şi simplu au minţit în perioada de opoziţie şi în campania electorală, a lămurit președintele PDL, Vasile Blaga, relatează Mediafax.

De partea cealaltă, președintele PSD crede că este dreptul și datoria grupărilor din opoziție să-și apere punctele de vedere. Mai mult, el neagă zvonurile potrivit cărora ar fi interzis propriilor colegi de alianță să depună amendamente la proiectul de buget.

Primul-ministru încurajează astfel dreptul la liberă exprimare al tuturor membrilor Parlamentului, în calitatea lor de reprezentanți ai cetățenilor dar le cere acestora să se arate prudenți întrucât Guvernul, prin calitatea sa de actual Guvern al României, trebuie să fie Guvernul cel bun.

rsz_victor_pontaFiecare e reprezentantul unor cetăţeni, e normal să-şi exercite dreptul constituţional de a amenda orice fel de proiect de lege. Sunt ultimul să spună că nu puteţi să faceţi amendamente. (…) Singurul lucru de discutat azi e că mai important decât orice eu văd unitatea noastră de acţiune. Eu nu pretind că bugetul e perfect. Există amendamente bune, aveţi tot sprijinul meu. Ce vă rog, să nu facem lucruri formale – punem 100 de amedamente, ştim că nu trec, zicem acasă că le-am pus şi Guvernul cel rău nu le-a aprobat. Vă anunţ că Guvernul cel rău e Guvernul dumneavoastră şi atunci trebuie să fie un Guvern bun. , a transmis marți Ponta, parlamentarilor USL,  potrivit Mediafax.

Și pentru că actualul buget este gândit și structurat astfel încât să acopere promisiunile USL de revenire la salariile din 2010 şi de indexare a pensiilor, premierul se arată încrezător că, prin colaborarea și buna negociere cu Parlamentul, va reuși să asigure guvernelor viitoare o datorie externă mai mică și țării, aparența de stabilitate.

Totul, în acord și prin consimțământul instituțiilor financiare internaționale.

rsz_ponta5Nu ne obligă nimeni. Putem spune că nu mai avem acord. Putem să nu respectăm nimic din ce ne-am propus. Suntem membri ai Tratatului de guvernanţă fiscală care ne obligă să avem o limită a deficitului. E prima dată din 2007 când suntem sub 3% deficit, ceea ce înseamnă că următoarelor Guverne le lăsăm mai puţin de restituit. Opţiunea e de a încerca, având acord cu instituţiile internaţionale, să dăm un semnal de stabilitate, să ne finanţăm foarte ieftin., a conchis, încrezător, Victor Ponta.

Sursa foto: ronduldesibiu.ro, obiectivuldesuceava.ro

 

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *