Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Machiajul ochilor în funcție de forma lor

Machiajul ochilor în funcție de forma lor

              Am promis de ceva vreme că o să vă povestesc despre machiajul ochilor în funcţie de forma lor. Iată că a venit şi momentul mult aşteptat.

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l cunoaştem despre ochi, este că ei oferă expresivitate maximă şi echilibrul feţei. Ochii influenţează componentele fizionomiei.

Înainte de a ne apuca de un machiaj, trebuie să ştim foarte bine ce formă au ochii, dacă sunt apropiaţi sau depărtaţi.

Cum ne dăm seama dacă sunt apropiați sau depărtați?    Foarte simplu, colțurile gurii trebuie să se încadreze între limitele date de marginea internă a irisului. Sau mai simplu, distanța dintre ochi trebuie să fie egală cu mărimea unui ochi.

  Iată câteva trucuri pentru fiecare formă a ochilor.

 

  Ochii MIGDALAȚI

Pentru acest tip de ochi merge orice fel de machiaj. Este bine să se evidențieze rotunjimea ochilor. Se aplică o culoare deschisă pe mijlocul pleoapei, iar culorile închise la colțuri. Putem adăuga un punct de strălucire pe centrul liniei genelor superioare. Genele se rimelează de 2 ori și se orientează central, iar genele de la colţul extern trebuiesc accentuate foarte mult, pentru alungirea ochiului. Genele inferioare trebuie rimelate și ele.

   Ochii TRIȘTI sau CĂZĂTORI

Pentru acest tip de ochi trebuie să folosim o linie de tuș foarte fină care trebuie aplicată astfel: 3 sferturi din ochi se va urmări linia naturală a ochiului, asta începând din colțul intern, iar pe ultimul sfert linia de tuș va urcă fără a depăşi terminația ochiului. Umbrele se aplică în colțul extern al ochiului și trebuie să fie puternice.

Genele se rimelează de 2 ori pe centru, numai la contactul cu linia de tuș. Pe rama internă a ochiului se folosește khol alb (creion alb).

  Ochii ADÂNCIȚI

Pentru această formă a ochilor trebuie să fim ceva mai inventive. Să creăm o pleoapă luminoasă și să reducem vizibil pliul. Culoarea luminoasă se aplică pe toată pleoapa fără a sublinia pliul, se poate crea un pliu artificial pe arcadă ceva mai sus de cel natural.

Pleoapa superioară se poate sublinia ușor cu o linie de tuș, dar atenție aceasta trebuie să fie la baza genelor, iar spre finalul ochiului să fie ceva mai ridicată, urmărindu-se linia ultimei gene.

 

  Ochii cu PLEOAPE ÎNGUSTE

Și pentru acești ochi se merge pe ideea de a simula un pliu. Se folosesc 2 creioane în tonuri închise și un fard. Atenție: toate trebuie să fie din aceeași gamă cromatică.

Cel mai deschis creion dintre cele două de care vă spuneam mai devreme, trebuie folosit pentru a crea acel pliu fals. Se pornește din partea centrală a pleoapei spre exterior. Linia trebuie să fie estompată ușor, după care se intervine cu fard peste, amestecându-se bine. Cel de-al doilea creion (care trebuie să fie mai închis decât primul), se folosește la baza genelor.

Arcada se poate bomba folosind un ton închis în colțul intern, sub sprânceană.

 

   Ochii DEPĂRTAȚI

În colțul intern al ochiului se folosesc culori închise, iar în rest culorile trebuie să fie obligatoriu deschise. Sprâncenele trebuie accentuate (întărite) la rădăcină. Umbrirea ochiului se face de la limita colțului extern spre interior.

Genele se rimelează în întregime o dată, iar restul straturilor se aplică doar pe colțul intern al ochiului.

 

   Ochii APROPIAȚI

Această formă de ochi se machiază folosind opusul teoriei ochilor depărtați.

Accentul de data aceasta este pus pe colțul extern al ochiului.

 

   Ochii GLOBULARI

Aici prin machiaj trebuie să procedăm în așa fel încât pleoapa să pară mai îngustă.

Așadar folosim pe întreaga suprafață a pleoapei culori în tonuri închise. Aceste tonuri trebuie să depăşească pliul natural al ochiului.

Genele superioare se rimelează spre lateral iar cele inferioare se accentuează cu o linie de culoare închisă pe rama internă.

Colțul extern al ochiului se alungește.

În speranța că am putut fi de ajutor, voi reveni în următorul articol cu un subiect la fel de interesant.

 Dacă vrei să știi mai multe despre machiajul de seară, fii cu ochii pe Tesmedia.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

2 Responses to Machiajul ochilor în funcție de forma lor

  1. Pingback: ExclusiveVIP.ro Machiajul ochilor in functie de forma lor - ExclusiveVIP.ro

  2. Pingback: Secretele machiajului de seară | Stiri Tesmedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *