Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
Guvernul va introduce va cere pacienților coplata pentru serviciile din spitale

Guvernul va cere pacienților coplata pentru serviciile din spitale

Pacienții vor achita, începând cu luna martie 2013 o sumă modică, considerată a fi coplata serviciilor de care beneficiază în spitalele din România.

rsz_bolnavPrin introducerea acestei taxe cu valoare modestă, ce va fi încasată la externare, Guvernul intenționează să reducă deficitul bugetar corespunzător sectorului de sănătate. Decizia a fost amânată în mai multe rânduri și este prezentă, respectiv, confirmată, în scrisoarea de intenție a Guvernului, adresată FMI.

În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâţi să aplicăm următoarele măsuri:

În martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă;

Vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii”, se arată în documentul obținut, în exclusivitate, de Mediafax.

În scrisoare se mai precizează că din martie, contractele managerilor de spitale vor conține amendamente prin care aceștia vor putea fi destituiți din funcție dacă spitalul administrat înregistrează datorii timp de trei luni consecutiv.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *