Warning: exec() has been disabled for security reasons in /home/tesmedia/domains/tesmedia.ro/public_html/wp-content/plugins/wp-video-posts/classes/wpvp-helper-class.php on line 31
EXCLUSIV Step by Step Smokey Eyes cu Andreea Matran

EXCLUSIV Step by Step Smokey Eyes cu Andreea Matran

 

  Fiecare dintre noi ne-am gândit cel puţin o dată la cum se efectuează corect machiajul Smokey Eyes.

Make-up artist Andreea Matran răspunde la toate întrebările în exclusivitate pentru tesmedia, ba mai mult de atât, ne explică fiecare pas pe care trebuie să-l urmăm pentru a avea acel smokey eyes impecabil.

” Machiajul în tehnica Sfumato, sau celebrul Smokey Eyes, este unul dintre cele mai populare tipuri de machiaj, potrivindu-se oricărei nuanţe de iris, de ten, sau oricărei forme a feţei sau a ochilor. Acest machiaj aduce un plus de mister şi feminitate când nu se alege folosirea unui negru intens. Pentru un look mai îndrăzneţ, cu o privire pătrunzătoare, specifică mai degrabă unei imagini rock-gotic, ne putem juca mai mult cu negrul . Personal consider că indiferent de intensitatea machiajului smokey, acesta rămâne cel mai sexy machiaj, putând fi purtat la orice eveniment, mai ales că el nu va ieşi niciodată din trend!”

Reporter: Care este prima regulă de care trebuie să ţinem cont în efectuarea unui astfel de machiaj?

Andreea Matran:  Chiar vreau să punctez câteva lucruri de care trebuie să ţinem cont pentru a realiza un machiaj al tenului,, fresh”, pentru ca acesta să poată susţine intensitatea negrului pe care îl folosim în zona ochilor.

  Demachierea. Este foarte importantă! O ştim cu toţii… dar majoritatea nu ţinem cont de ea mai ales înaintea realizării unui machiaj. Este recomandat să folosiţi o cremă demachiantă, ce asigură o uşoară exfoliere, eliminând aspectul uleios.

     Hidratarea. Se foloseşte o cremă hidratantă anti-aging ce micşorează ridurile fine. O piele hidratată îşi recapătă elasticitatea iar senzaţia de piele uscată şi ten încărcat nu va mai apărea.

     Alegeţi un fond de ten cu protecţie solară.

                                 Acum putem spune că avem tenul pregătit pentru a începe machiajul pe care ni l-am propus.

 

Pentru a evidenţia volumul pomeţilor sau pentru a corecta micile asimetrii ale feţei am folosit două nuanţe corectoare. Sculptăm folosind culoarea mai închisă zona pomeţilor, zona mandibulei, sub bărbie pentru a defini linia feţei, părţile laterale ale nasului, colţul intern al ochiului sub sprânceană, zona temporală (tâmple) şi sub buza inferioară pentru a da volum acesteia.

Iluminăm într-o nuanţă mai deschisă cu unu-două tonuri faţă de culoarea fondului de ten puntea nasului, urcând spre frunte, deasupra buzei superioare, bărbie, zona de sub ochi, pomeţi şi arcada.

 

 

  Blenduim foarte bine cele două nuanţe în aşa fel încât să nu se distingă liniile dure, apoi fixăm baza cu pudră translucidă.

  Reporter: Pentru folosirea acestui machiaj există o regulă în alegerea culorilor? Smookey eyes îl recunoaşte lumea ca fiind un machiaj cu foarte mult negru. Mai putem folosi şi alte culori?

 

  Andreea Matran:   Paleta de culori poate varia, în funcţie de dorinţa fiecăruia, de la tonuri de violet, burgundy, maro, mate sau satinate şi negru.

      Înainte de aplicarea fardului am folosit o bază de machiaj pe întreaga pleoapă mobilă până la arcadă. Pentru a încălzi şi a tăia din duritatea trecerii de la o culoare la alta, am tapotat pleoapa cu o nuanţă maronie mată. Apoi am folosit negru, blenduindu-l înspre arcadă pentru a face trecerea cât mai fină.

   

                                                     Reporter: Cum obţinem efectul fumuriu?

 

Andreea Matran  Repetând acelaşi principiu şi pe pleoapa inferioară, tapotând nuanţa de maro şi apoi de negru, obţinem acelaşi efect fumuriu.

 

 

                                                              Reporter: Cum obţinem efectul smokey?

 

  Andreea Matran Efectul de smokey se obţine prin combinarea mai multor nuanţe de fard. Personal, prefer să adaug o tuşă de mascara pentru a colora genele la bază, înainte de a aplica un contur mai intens pleoapelor.

 

 

       Reporter: Cum trebuie să procedăm ca acel contur să fie cât mai rezistent şi mai puternic?

   Andreea Matran: Trecând creionul kohl prin flacăra unei brichete, nu numai că ajută la dezinfectarea acestuia dar îi oferă o intensitate culorii şi o rezistenţă mult mai bună. Am aplicat creionul pe conturul genelor şi pe conjunctivă, fixându-l mai apoi cu fard negru. Pentru a face trecerea mai fină şi pentru a evidenţia arcada am folosit un fard irizat şi am aplicat a doua tuşă de mascara, atât pe genele superioare cât şi pe cele inferioare.

Acest machiaj poate fi completat de un blush în nuanţe de teracotă sau piersică şi un ruj în nuanţe calde şi naturale de bejuri şi roze.

         

        După toţi aceşti  pasi parcurşi corect după cum ne-a spus make-up artist Andreea Matran, putem realiza acest look care este un tot unitar între machiajul ochilor echilibrat de o bază corect realizată. Acest machiaj poate fi un look perfect pentru orice eveniment.

Comentarii prin Facebook

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *